Ekonomi

Trending:


Vårkollektioner lyfte H&M:s försäljning: ”Positiv signal”

H&M:s vårkollektioner har blivit väl mottagna och från och med februari har de bidragit till att stärka försäljningen. Det skriver vd Daniel Ervér i delåret och beskriver det som ”en positiv signal om att vi är på rätt väg”. ”Vi stärker alla delar av vårt sortiment och vår designorganisations viktigaste uppdrag är att skapa attraktiva kollektioner”, skriver Ervér. Omsättning: 53 669 mkr Väntat (Infront): 53 465 mkr 2023: 54 872 mkr...


Expert varnar bilägare för tvättmisstag: Kan bli väldigt dyrt

Det kan bli väldigt dyrt.


Upptäck förändringarna i den femte generationen av Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe 2024 erbjuder flera anmärkningsvärda egenskaper i sin femte generation av mellanstora SUV:er.


Take-Two köper upp Gearbox

Då var det alltså klart. Gearbox som länge representerat kronjuvelen i den tidigare så skimrande Embracer-kronan lämnar den svenska jätten bakom sig och blir nu istället uppköpt av Take-Two. Prislappen landade i slutändan på knappt fem miljarder kronor, mindre än hälften av de 13 miljarder kronor som Embracer betalade för Gearbox för knappt tre år sedan. Uppköpet kommer inte som någon direkt överraskning för de som följt Embracer de semaste...


En räddad klassiker: Jaguar Mark X, som spenderade 30 år i en ladugård, har restaurerats och är till salu

En Jaguar Mark X från 1964 räddades efter att ha spenderat 30 år i en ladugård på den norra delen av Michigans nedre halvö i USA.


Det här heter Kenny Bräck egentligen

Racinglegendaren Kenny Bräck heter egentligen något helt annat. Vet du vad?


Däckbyte på bilen? Då riskerar du saftiga böter

Från den 15 april är det förbjudet att köra bilen med dubbdäck. Därför är det för många snart dags att börja sätta på sommardäcken. Men vad ska du egentligen ha i åtanke för att inte riskera böter? Det reder Mekonomens kedjechef Madeleine Westerling ut. – Vi brukar generellt avråda från att köra med dessa, säger hon.


Volvo sätter nytt rekord: Delar ut 36,6 miljarder

Volvo beslutade som väntat att dela ut 7,50 kronor per aktie och plussa på med 10,50 kronor i extrautdelning vid onsdagens stämma. Avstämningsdag för rätten till utdelning blir den 2 april, på tisdag nästa vecka, enligt ett pressmeddelande. Det innebär att Volvo fredagen den 5 april betalar ut 36,6 miljarder kronor till aktieägarna, enligt DI:s beräkning. Tidningen konstaterar samtidigt att det är den enskilt största utdelningen i den svenska...


Saab levererar sensor till tyska stridsflyg

Försvarskoncernen Saab har fått en beställning på sensorlösningen Arexis för användning i stridsflygplanet Eurofighter, skriver Saab i ett pressmeddelande.


Peugeot avslöjar nya SUV:en e-5008 och 7-sitsiga 5008 med elektriska och hybrida alternativ

Peugeot har presenterat sin nya 7-sitsiga SUV, 5008, tillsammans med en elektrisk version som kallas e-5008. Den senare är nära relaterad till e-3008 och erbjuder mer utrymme för passagerare samtidigt som den behåller ett liknande visuellt utseende.


BYD slår rekord och säljer nästan tusen bilar på en enda dag

Förra lördagen (23/03) bröt BYD sitt eget rekord och hade den bästa säljdagen i landets historia. Totalt såldes 963 bilar genom återförsäljarnätverket, inklusive helt elektriska modeller och hybridmodellen Song Plus DM-i.


Ford lanserar “Ranger Raptor Assault School”: En terrängkörningsträning för ägare av den nya pickupen 2024

Ford introducerar en ny initiativ för ägare av 2024 års Ranger Raptor pickup, kallad "Ranger Raptor Assault School", som fokuserar på terrängkörningsfärdigheter.


Parets chock när ett "spöke" försöker stjäla deras sportbil

Ett par från Kent, Storbritannien, blev livrädda efter att ha sett ett "spöke" försöka stjäla deras sportbil den 10 mars. Kusliga övervakningsbilder fångade en spöklik människoliknande skugga som stod bredvid förardörren, som om den försökte ta sig in. Den mystiska händelsen blev ännu mer skrämmande när "spöket" dök upp igen följande natt.


Rekordresultat för Lamborghini

Italienska lyxbilstillverkaren Lamborghini redovisar rekordförsäljning gällande helåret 2023. För första gången i företagets historia levererade man fler än 10 000 bilar (10 112) medan rörelsevinsten steg med 17,8 procent till totalt 723 miljoner euro. Lamborghini, som ägs av tyska Volkswagen, firar i år 60-årsjubileum. Bolaget som är allra mest känt för sina lyxiga sportbilar uppger att alla bensindrivna modeller nu är helt slutsålda i väntan...


Hungrig apa orsakar motorcykelolycka

Övervakningsfilmen visar när en fräck apa hoppar på en motorcyklist i Lopburi, Thailand och orsakar en olycka. Apan var ute efter mannens mat.


Vansinnig polisjakt genom majsfält i östra England slutar i katastrof

Polisen i England har släppt dramatiska bilder som visar när en berusad förare försökte undvika poliser genom att köra en stulen Land Rover genom ett majsfält i Norfolk, Storbritannien, i augusti förra året. Marcin Jablonski, 44, och hans son Thomaz Urbaniak, 26, dömdes till fängelse på måndagen i 11 år respektive 2 år efter att jakten slutade med en dödlig krasch och 28-åriga Aisatou Mballow-Baldehs död.


Mercedes-Benz avslöjar 2025 års GLC350e Plug-In Hybrid, med förbättrad prestanda och räckvidd

Mercedes-Benz lanserar GLC350e Plug-In Hybrid för år 2025, en elektrisk version av deras GLC-klass crossover.


New Star GP

Vid en första anblick är det lätt att avfärda New Star GP som bara ännu ett i mängden av många charmerande men inte nödvändigtvis alltför djupa och givande racingspel stöpta i nostalgisk, minimalistisk estetik. Jag tänker främst då på titlar som Art of Rally, Circuit Superstars och Horizon Chase. Alla underhållande och ytterst kompetenta spel på sitt eget lilla vis men inte direkt något man sitter och nöter varvtider i timme efter timme, dag...


Tom Cruise är förbjuden att köpa Bugatti efter en incident under en filmpremiär.

Tom Cruise förbjöds att köpa en Bugatti för resten av sitt liv på grund av en händelse 2006 under premiären av "Mission: Impossible 3".


Mercedes-AMG E 53 kombinerar kraft och effektivitet i den senaste hybridinnovationen

I linje med trenden att elektrifiera sin serie kraftfulla modeller har Mercedes-AMG introducerat sin nya E 53.


BMW tillkännager sin nya eldrivna SUV: Neue Klasse X

BMW presenterar sin nya el-SUV Neue Klasse X, som nästa generation av fordon, med en planerad lansering för 2025.


Volkswagen presenterar officiellt den nya ID. Buzz GTX: eldriven transportbil med retro-modernt design

Volkswagen har officiellt introducerat den nya ID. Buzz GTX, en kraftfull och eldriven version av sin berömda och klassiska transportbil. Med en retro-modernt design och alternativ för kort eller lång hjulbas erbjuder Buzz GTX en robust look med subtila detaljer, som större hjul och en ny färg.


En historisk och exklusiv samling av Ferrari-racerbilar i miniatyr går på auktion

Bilentusiaster har möjlighet att ta hem en exklusiv samling Ferrari-racerbilar i skala 1:43 genom Bring A Trailers auktion.


Saab utforskar koncept för framtida svenskt stridsflygplan

Saab har fått en beställning från Försvarets materielverk (FMV) om konceptstudier för framtida stridssystem. Kontraktet löper under 2024-2025.


Volvo Cars har tillverkat sin sista dieselbil

I veckan har Volvo Cars tillverkat sin sista dieseldrivna bil. Ett historiskt skifte när bolaget tar sikte på målet att fasa ut förbränningsmotorer och endast tillverka elbilar till 2030, skriver Bloomberg. I går kväll rullade den sista dieselbilen av modell XC90 av tillverkningslinjen i fabriken i Torslanda. Det mitt i en globalt svalnande marknad för elbilar. Dieselbilarna kommer dock att fortsätta servas av Volvo Cars och bolaget tillverkar...


NTSB utreder dödsolycka med Ford Mustang Mach-E utrustad med BlueCruise

Den nationella transportstyrelsen (NTSB) i USA utreder en dödsolycka som involverar en Ford Mustang Mach-E utrustad med BlueCruise-systemet.