Motor

Trending:


Vilken bil tycker DU ska bli årets bil?

Rösta på din favorit bland årets alla nykomlingar – vinn vår fullmatade Bilkatalog!


Polisen vädjar: ”Lägg inte ut bilder på våra civila polisbilar”

Det kan vara blåljussabotage att lägga ut bilder på och uppgifter om civila polisbilar – ett brott som kan ge fängelse. En Facebookgrupp utreds nu av polisen.


Brist på halvledare sänker Volvo Cars vinst

Halvledarbristen slår hårt mot bilbranschen och Volvo Cars är inget undantag.


Tesla Cybertruck görs om – får ”crabwalk”

Redan innan den första bilen levererats gör Cybertryck om för att hänga med i konkurrensen.


Allt vi vet om kommande elbilen Polestar 3

En aerodynamisk prestandasuv med eldrift – så beskrivs Polestar 3. Men vad mer vet vi om bilen som komma skall? Här samlar Ny Teknik de mest trovärdiga uppgifterna om den kommande elbilen.


Volta Trucks extremtestar ellastbilar i norra Finland – och Sahara

Svensk-brittiska Volta Trucks inleder ett samarbete med den tyska logistikjätten DB Schenker. En prototypserie för en eldriven lastbil ska testas, med sikte på leveranser av närmare 1 500 fordon på tre år.


Polestar 3 närmar sig – första bilden på den stora elsuven

Polestar 3 är en stor suv som ska tillverkas i USA och tilltala amerikaner. Den blir en syskonmodell till Volvos XC90-efterträdare Embla.


Besiktningen klarade inte besiktningen – körförbud för samtliga av Dekras besiktningsstationer

Den tyska besiktningskedjan Dekra har tvingats stänga alla sina stationer i landet efter att ha förlorat sin ackreditering. Företaget meddelar att de kommer överklaga beslutet.


10 populäraste nyare begbilarna

Begagnatmarknaden är stekhet. Här är de mest populära nyare begagnade bilarna just nu!


Konceptbilar – spektakulära framtidsvisioner

Det är precis som vanligt: futuristiska motorsportdetaljer, modiga hälsningar till gamingvärlden och mobila vardagsrum. Tillverkarnas framtidskoncept ska ge oss en inblick i bilismens morgondag. I fokus står föga förvånande hållbarhet och eldrivlinor.


Ny undersökning: e-bränslen är inte framtiden – för smutsiga och dyra

Syntetiska bränslen – e-bränslen – är inte mindre farliga än vanliga fossila. Dessutom är de betydligt dyrare. Det visar en undersökning publicerad av tankesmedjan Transport & Environment.


Nu betalas bonusen igen för den som köpt klimatsmart bil

I augusti pausades utbetalningarna, men nu får Transportstyrelsen 1,9 miljarder kronor för att kunna betala ut klimatbonusar till den som köpt en klimatsmart bil. Utbetalningarna återupptas inom de närmaste dagarna.


BMW XM – V8 laddhybrid med 750 hk och nya njurar

BMW XM har en helt ny design på njurarna. De ska pryda alla kommande lyxmodeller från 2022.


Miljon-Ferrarin blev totalförstörd – ”det äckligaste jag sett”

Ternström: "När bilen kom in i depå kunde ingen tro att det var sant. Förarens hjälm och överkropp var röda av rödbetor."


Bryce missade uppkörningen - på grund av sin Tesla

En tonåring från Kalifornien kuggade sin uppkörning på grund av bromssystemet i hans Tesla Model 3. Enligt förarprövaren använde han inte bromsen tillräckligt i det automatiska bromssystemet. Han fick senare rätten på sin sida.


Bekräftat: Aston Martin V12 Vantage återkommer för sista svansång

Aston Martin bekräftar: sportbilen Vantage får V12-motor igen nästa år för en sista "Final Edition" innan den ersätts med en elbil.


Video med Alrik & Peder: "Allt är Teslaköparnas fel! Eller ..?"

Är Tesla världens bästa bilmärke eller har man förstört hela bilbranschen?


Kö på Cybertrucks till ett värde av 722 miljarder – men pickupen dröjer

Samtidigt som konkurrenterna kör om så kan Elon Musk glädja sig åt att 1,2 miljoner köar för en Cybertruck. ”Tesla kan komma ikapp”.


Analys: Mercedes EQA – ”Uppfyller bara delvis löftet”

EUROPAINDEX. En premiumspelare i elbilsligan eller bara en ”förbränningsbil” i ny kostym? Mercedes EQA är tyskarna andra elbilsmodell – men den lämnar Europas experter kluvna.


Bygg- och elbranschen: Näten klarar inte krav på laddpunkter

Nästa år måste alla nybyggen i Storbritannien installera laddpunkter för elbilar. Branschorganisationerna Byggföretagen och Energiföretagen konstaterar att Sveriges elförsörjning inte är stabil nog för att möta samma krav.


Cathie Björk: Laddhybridernas uppgång och fall

2030 kommer en laddhybrid vara lika intressant som en bil kompletterad med häst skulle ha varit 1915. Utifall bensinen skulle ta slut.


Se Mercedes-Benz nya futuristiska elbil

Mercedes-Benz visade i onsdags upp "Project Maybach" på Rubell Museum i Miami Beach. Det originella terrängfordonet är skapat av modedesignern Virgil Abloh som avled i sviterna av cancer i söndags, endast 41 år gammal.


Uniti nära konkurs – vad hände med superhajpade elbilstartupen?

Det skånska elbilshoppet Uniti står på ruinens brant. Nu måste bolaget samla in drygt 5,2 miljoner kronor för att överleva – på mindre än en vecka.


Krönika: Åtta bilar på en sommar

Stulen Lexus och kraschad Rolls … Detta är historian om hur jag avverkade åtta bilar på en sommar och till slut skaffade en Tesla.


En Ferrari på sjön - se den lyxiga konceptbåten

Den italienska studion Lazzarini har skapat en häpnadsväckande Ferrari-inspirerad "hyperyacht". Yachten kommer att vara 27 meter lång, ha en topphastighet på 70 knop och kommer till och med att ha plats för en Ferrari-bil i aktern.


Våldsamt slut för Stockholms dubbeldäckare

TEKNIKHISTORIA. Röda dubbeldäckare av brittiskt snitt i Stockholms reguljärtrafik? I dag låter det som en exotisk fantasi, men under några decennier var den verklighet. En verklighet som SL dock snabbt kom att ångra.


Cathie Björk: Over the air eller uppe i det blå?

Har du koll på den nya tekniken? De nya funktionerna kan bli som att kissa på sig. Skönt i början …


Allt vi vet om Volvo Cars ersättare till XC90

Arvtagare till XC90, men med ett helt nytt namn. 2022 gör Volvos nya modell entré, men vad är det för bil? Här samlar vi all information om kommande elbilen.


Tesla Cyberquad – Årets julklapp till barnen?

Tesla har lovat en elektrisk ATV, men den dröjer. Till dess får vi (eller snarare barnen) ha kul med fyrhjulsdriva Tesla Cyberquad for kids.


Nu går elektriska folkabussen att förboka

Ett eldrivet alternativ för den stora familjen och hantverkare. Under 2022 lanserar Volkswagen en elektrisk folkabuss, men redan nu går det att förbokas.


Nissan nysatsar i elbilskampen – ska lansera bilar med solid state-batterier

Först kom Nissan Leaf, sedan kom ingenting. Men nu nysatsar Nissan på elsegmentet, med målet att lansera många modeller med fastfasbatterier.


Här är Teslas fyrhjuling Cyberquad – för barn

Nu har Tesla släppt en fyrhjuling – för barn åtminstone. Trots en prislapp på omkring 20 000 kronor är den redan slutsåld i företagets nätbutik.


Förnuft & Känsla: McLaren GT – "Smooth operator!"

Alrik & Peder kör bekväma McLarens bekväma sportbil GT – kan det vara den ultimata vardagssportbilen?


PROV: Volvo XC60 T8 Recharge – Det sista superrycket!

Volvo trimmar sina laddhybrider med större batteri och starkare motorer. Bilarna blir snabbare och går längre på el. Men kommer det snart en helt eldriven XC60?


Skånska elbilsmärket Uniti i kris – en vecka från konkurs

Det har varit tyst om Uniti ett tag. Nu berättar företaget mer om sina framsteg för att locka investerare. Samtidigt hotas de av snar konkurs.


Nedåtgående pristrenden på väg att brytas för batterier

Vi har blivit vana vid att priset på litiumjonbatterier sjunker år för år. Men nu är den trenden på väg att brytas, enligt Bloomberg NEF.


102 procent fler sålda elbilar – Volvos position starkt hotad

Försäljningen av elbilar är stark. På ett år har de ökat med 102 procent och utgör nu en fjärdedel av alla nyregistrerade bilar. Volvos position är starkt hotad.


Porsche Vision Gran Turismo – föraning om Porsches elsportbil

Porsche har ännu inte visat sin första helt elektriska sportbil – Porsche Vision Gran Turismo ger ledtrådar till hur den kommande sportbilen kan se ut.


Toyota Corolla Cross – ny folksuv

Toyota Corolla Cross är en mellanstor suv som hamnar mellan populära C-HR och stora RAV4.


”Fordonsföretag måste ge mjukvaruingenjörer högre status”

DEBATT. Varför har Tesla lyckats? Jo, delvis för att de fullt ut har förstått att ett fordon är en rullande dator. Ska ett framtida fordonsföretag vara i framkant behövs de allra vassaste mjukvaruingenjörerna, skriver civilingenjören Jonas Hellgren.


Alrik: Att förändra själen

"Den etablerade bilindustrin sitter alltså fast med dyr teknik som måste fasas ut samtidigt som den ska betala tillbaka sina investeringar – och en i många fall föråldrad budskapstradition och kundsyn."


Provkörning: Audi RS E-tron GT – ”En förvånansvärt mjuk tuffing”

Den första av sitt slag, men långt från den sista. RS E-tron GT är ett nytt kapitel för Audi och ger en helt annan bild av beteckningen RS. Så hur är el-prestandabilen att köra? Det berättar Felix Björklund, som har testat.


Nissan storsatsar på el – visar tuff utmanare till Tesla Cybetruck

Nissan investerar 241 miljarder i elektrifiering och ska lansera 15 elbilar fram till 2030. Det förhandsvisas med fyra nya konceptbilar.


Ny rapport: Batteripriserna stiger nästa år

En rapport från Bloomberg varnar för att priserna för batterier till elbilar beräknas stiga nästa år.


Xpeng öppnar showroom i Mall of Scandinavia

Kinesiska Xpeng gör elbilar i premiumklassen. De har tagit sikte på Skandinavien och ska möta kunderna där de finns – i trängseln på Mall of Scandianvia.


Volvo Cars: Elbilar utgör fyra procent av försäljningen nu

Biltillverkaren Volvo Cars vd Håkan Samuelsson ser bättre tillgång till komponenter under fjärde kvartalet. Men bristen på halvledare kommer fortsatt vara en begränsande faktor, varnar han.


Bilmärkena som släpper ut mest och minst koldioxid

Volvos bilar släpper ut mer än dubbelt så mycket koldioxid jämfört med Kia. Här är hela listan – och även en titt tio år bakåt i tiden.


Allt tyngre bilar leder till omfattande och kostsamt vägslitage

Tunga suvar och elbilar sliter mer på vägnätet än beräknat. Trots att Trafikverket fått mer pengar räcker de inte till för att hålla dagens vägstandard.


Kinesiska Tesla-utmanaren Nio till Sverige 2022 – med snabba batteribyten

Först Norge – nu står Sverige på tur. Elbilstillverkaren Nio fortsätter sitt intåg i Europa och bekräftar att man planerar batteribytesstationer även här.


Opel Astra Sports Tourer gör kombi-comeback– 225 hk i laddhybriden

Kombibilar blir allt ovanligare trots att de ofta är rymligare och snålare än suvar. Opel har tagit sitt förnuft till fånga och lanserat en ny generation Opel Astra Sports Tourer. Den nya kombin finns som laddhybrid.