BMW AKTIEKURS: ROLLS-ROYCE FöRäLDER BILDAR ETT FARLIGT MöNSTER

BMW-aktien har drabbats av en hård vändning när bilindustrin går igenom en svår fas. Den sjönk under tre veckor i följd och nådde sin lägsta nivå sedan januari 2023. Den har backat med över 32 % från sin högsta punkt i år, vilket betyder att den befinner sig på en djup björnmarknad.

Ny normal för bilindustrin

Bilindustrin går igenom en ny normal när tillväxten av elbilar saktar ner och Kina blir en ledande aktör.

För ett decennium sedan var Kina en relativt liten aktör inom fordonstillverkningsindustrin. Idag har företag som BYD, som Warren Buffett backar, blivit giganter. Kina har till och med gått om Japan som den största exportören av fordon.

Det viktigaste är att företag som länge har dominerat ICE-industrin (Internal Combustion Engine) har svårt att konkurrera med de nya elbilsföretagen som Tesla, BYD och Rivian.

I USA har Ford och General Motors tvingats minska sina ambitioner att tillverka elbilar avsevärt. Samma sak händer i Tyskland, där EV-märken från BMW, Volkswagen och Mercedes inte har blivit särskilt populära.

Detta förklarar varför de flesta bilaktier som Stellantis, Ford, General Motors och Volkswagenhar alla ramlat under de senaste månaderna.

BMW står inför stora utmaningar

BMW, moderbolaget till Mini och Rolls-Royce, står inför betydande utmaningar när tillväxten på sina nyckelmarknader som Kina och Europa fortsätter att avta.

Dessa utmaningar har också drivit Volkswagen, ett annat tyskt gigantiskt företag, att tillkännage planer på att lägga ner fabriker i Tyskland för första gången på decennier.

De senaste finansiella resultaten visade att bolagets verksamhet bromsade. Dess totala intäkter sjönk med 0,7 % under andra kvartalet till över 32,9 miljarder euro. Under första halvåret sjönk intäkterna med 0,7 % till över 73,5 miljarder euro.

Det mesta av denna nedgång berodde på elimineringar, som kostade den över 5,8 miljarder. Istället ökade dess fordonsdivisions intäkter med 1,4 % till 32 miljarder euro medan dess finansiella tjänster steg med 10,8 % till 9,7 miljarder euro.

Dessa resultat gör att BMW klarar sig relativt sett bättre än Volkswagen, vilket vi behandlade tidigare här . Till skillnad från VW, som har många märken, fokuserar BMW på tre märken: BMW, Mini och Rolls-Royce. Det är också en ledande aktör inom motorcykelbranschen.

Även om BMW:s försäljning var relativt stark, var dess vinster inte det, eftersom företaget fortsatte att se förhöjda kostnader. Som ett resultat sjönk dess koncernvinst med 10,7 % under andra kvartalet till 3,8 miljarder euro och till 7,93 miljarder euro under årets första halvår. Det minskade också sin vägledning, vilket förklarar varför aktien har fallit.

Dess flaggskepp BMW- leveranser steg med 2,2% till 565 490 medan dess Mini- och Rolls-Royce-enheter sjönk med 27% respektive 16%.

Katalysatorer och utmaningar

BMW är ett av de mest kända varumärkena inom bilindustrin med närvaro över hela världen.

Den största katalysatorn för sitt varumärke är att det har ett arv av att skapa ICE-fordon av hög kvalitet, vilket kommer att fortsätta att kompensera sina förluster inom elbilsindustrin. Som med de flesta analytiker anser jag att BMW bör fokusera på att vara ledande inom ICE-sektorn, istället för att satsa stora summor pengar på elbilsverksamheten.

Ett annat alternativ är där företaget använde sin starka balansräkning för att förvärva några av de för närvarande undervärderade kinesiska elbilstillverkarna. Potentiella förvärv skulle vara företag som Nio och Li Auto, som har värderingar på 11,5 miljarder dollar och 20 miljarder dollar.

Ett sådant förvärv skulle låta företaget fortsätta att dra nytta av sin skala inom ICE-branschen samtidigt som det fortfarande har ett försprång inom elbilssektorn.

Den andra katalysatorn för BMW är att den är betydligt billigare jämfört med sina konkurrenter. Det handlas till ett 3,9x fritt kassaflöde och 2,16 terminsvinster. Den har också ett pris/bokförhållande på 0,52.

BMW är ganska undervärderad eftersom investerare förväntar sig en svag efterfrågan under de kommande åren då branschen går igenom en svår patch.

På den positiva sidan är BMW en stor utdelningsbetalare med en avkastning på 8,01 %, högre än företag som General Motors och Ford.

BMW aktiekursanalys

Veckodiagrammet visar att BMW-aktiekursen bildade ett dubbeltoppsdiagram runt €106-nivån. I de flesta fall är detta en av de mest populära baisseartade tecknen på marknaden.

Aktien har också sjunkit under urringningen på €81,65, dess lägsta svängning i oktober förra året. Det har fallit under 50-veckors och 200-veckors glidande medelvärden och 38,2% Fibonacci Retracement-nivå.

Relative Strength Index (RSI) och MACD-indikatorerna har fortsatt att falla. Därför är vägen för det minsta motståndet för BMW-aktien nedåt, med nästa punkt att titta på är på 61,8% retracement-punkten på €58,32.

The post BMW aktiekurs: Rolls-Royce förälder bildar ett farligt mönster appeared first on Invezz

2024-09-15T07:18:59Z dg43tfdfdgfd