BMW TILLKäNNAGER SIN NYA ELDRIVNA SUV: NEUE KLASSE X

BMW tillkännager sin nya eldrivna SUV: Neue Klasse X (Instagram / @bmw)

BMW presenterar sin nya el-SUV Neue Klasse X, som nästa generation av fordon, med en planerad lansering för 2025.

+ Volkswagen presenterar officiellt den nya ID. Buzz GTX: eldriven transportbil med retro-modernt design

Baserat på samma plattform som Neue Klasse-sedanen lovar Neue Klasse X en övergripande effektivitet 25% större och en ökning av autonomi med 30%. Planerad att börja produktionen 2025 i Ungern, speglar SUV:en en mindre djärv strategi jämfört med BMW:s senaste SUV-modeller och strävar efter en mer balanserad och hållbar look.

Tekniken bakom Neue Klasse X är imponerande, med höjdpunkter som inkluderar de nya elmotorerna och avancerad elektronisk arkitektur, kontrollerad av fyra “superhjärnor”. Denna innovation lovar inte bara att öka autonomi utan också att förbättra fordonets respons och effektivitet, med fullspecifikationsvarianter av M-modellerna förväntas utveckla cirka 1000 hk.

Dessutom återspeglar interiören på Neue Klasse X ett mer förenklat tillvägagångssätt, med färre knappar och mer berörings- och röststyrning. Innovationer som 3D head-up display och Panoramic Vision Display lovar en snabb och högt anpassningsbar underhållningserfarenhet. Även om BMW inte har bekräftat officiellt förväntas Neue Klasse X att efterträda iX3 och representerar en betydande förändring i företagets riktning mot elektrifiering.

Fonte: Car Magazine

2024-03-22T18:08:17Z dg43tfdfdgfd