DU KAN SNART KöPA EN FERRARI MED KRYPTO I EUROPA

Lyxsportbilstillverkaren Ferrari har meddelat sin avsikt att acceptera kryptovalutabetalningar i Europa. Flytten följer efter lanseringen av detta system i USA förra året.

Enligt tillkännagivandet kommer återförsäljare i Europa att acceptera betalningar i kryptovalutor som Bitcoin och Ether.

Ferrari sa att denna integration kommer att hjälpa till att anpassa sig till den växande efterfrågan på nya betalningsmetoder, och lägger till:

Inträdet på den europeiska marknaden följer efter den framgångsrika lanseringen av detta alternativa betalningssystem i USA för mindre än ett år sedan för att hjälpa återförsäljare att bättre möta sina kunders föränderliga behov.

Kryptobetalningssystemet förväntas gå live i slutet av juli.

Biltillverkaren tillade att de flesta av dess återförsäljare i regionen redan har övergått till det nya systemet, och resten har redan påbörjat processen.

Ferrari planerar global kryptoexpansion efter amerikanska framgångar

Vidare planerar företaget också att utöka detta system till andra återförsäljare i sitt globala nätverk i slutet av 2024. Alternativet skulle dock endast vara tillgängligt i länder som tillåter transaktioner som involverar kryptovalutor.

Detta innebär att länder som Kina och Ukraina, där kryptovalutor i stort sett är förbjudna, är uteslutna.

Ferrari tillkännagav initialt planer på att acceptera kryptobetalningar i Europa i oktober 2023, samtidigt som företaget lanserade betalningssystemet i USA

Vid den tiden sa en företagsledare att kryptointegration var inriktad på “unga investerare” som har samlat sina förmögenheter via kryptovalutor.

För att behandla betalningarna samarbetade Ferrari med kryptobetalningsplattformen Bitpay.

BitPay konverterar omedelbart kryptovalutabetalningar till traditionell valuta. Detta skyddar återförsäljare från volatiliteten hos kryptovalutor och säkerställer att betalningar kommer från legitima källor.

Kryptovalutor som stöds inkluderade Bitcoin, Ether och stablecoin USDC. Vidare tillkännagavs att kunder inte skulle ådra sig några tillägg eller avgifter för att använda denna betalningsmetod.

Vid tidpunkten för publiceringen har det inte avslöjats om samma betalningsprocessor skulle användas i Europa.

Bilföretag värms upp till krypto

Utvidgningen till Europa kommer eftersom superbilstillverkaren rapporterade positiva resultat för första kvartalet 2024. Företaget noterade en justerad nettovinst på 352 miljoner euro, vilket motsvarar en ökning med 19 % jämfört med föregående år.

Ferrari är inte den enda biltillverkaren som värmer upp till kryptovalutor. Elfordonstillverkaren Tesla hade också tillåtit Bitcoin-betalningar för sina fordon 2021. Betalningsalternativet avbröts dock månader senare.

Lyxfordonsmärket Karma, hos sin Newport Beach-återförsäljare, började också acceptera Bitcoins 2019 som en betalningsmetod för bilköp och utförda tjänster.

The post Du kan snart köpa en Ferrari med krypto i Europa appeared first on Invezz

2024-07-24T13:07:51Z dg43tfdfdgfd