FARADAY OCH CANOO-AKTIER: HAR DESSA TESLA-WANNABES EN FRAMTID?

Elfordonsaktier hade ännu en dålig utveckling i augusti då de flesta av dem publicerade underväldigande ekonomiska resultat. Tesla (TSLA), elbilsindustrins OG, har fallit med över 20 % från sin högsta punkt i juli.

Andra mindre elbilsföretag som Rivian (RIVN), Faraday Future (FFIE), Canoo (GOEV) och Nio (NIO) hade en sämre prestation i augusti. Canoo-aktien föll med 4,60 % i augusti och har fallit med över 73 % de senaste 12 månaderna.

Faraday Future-aktien sjönk med över 66 % i augusti och med nästan 90 % sedan januari i år, eftersom oron för dess framtid kvarstod.

Canoo gjorde framsteg men riskerna kvarstår

Canoo är ett elfordonsföretag som bygger kommersiella fordon som används av företag som Walmart och organisationer som NASA. Walmart kommer att använda fordonen mestadels för korta eller sista mil leveranser på några av sina platser. Det har lagt ett bindande avtal på 4 500 för fordonen.

USPS är en annan idealisk kund för Canoos fordon på grund av dess omfattande leveranstjänster för sista milen.

Därför kan Canoo se en betydande efterfrågan när företag arbetar för att minska sitt koldioxidavtryck.

Canoos resultat som släpptes i augusti visade att man gjorde framsteg inom tillverkning och fordonsleveranser. Dess intäkter uppgick till rekordhöga 605 000 USD under det senaste kvartalet då de levererade fordon till NASA.

Företaget minskade också sin justerade nettoförlust till 61 cent då det sänkte rörelsekostnaderna med 33 %.

Det fortsatte också sin flyttprocess när det flyttade sitt huvudkontor till Texas och dess tillverkningsanläggning till Oklahoma, där det fick ett Free Trade Zone (FTZ) dokument tidigare i år. Det har också fortsatt att ta emot tillgångar från Arrival, ett elbilsföretag som gick i konkurs.

Canoos största fördel är att den har en stor eftersläpning från trovärdiga företag som Walmart och USPS. Den har cirka 3 miljarder dollar i beställningar, där 750 miljoner dollar är bindande. Företaget hoppas kunna vinna några beställningar från USPS i sin kommande offertförfrågan, som kommer att vara mellan 10 000 och 12 000 enheter.

Utmaningen är dock att företaget behöver pengar för att finansiera denna verksamhet. Det kommer att behövas betydande summor under några år även när fordonsleveranserna börjar.

Cirkelt tillbaka till sin resultatrapport sa företaget att det hade en nettoförlust på 115 miljoner dollar under första halvåret, en förbättring från de 161 miljoner dollar man förlorade ett år tidigare. Detta innebär att det sannolikt kommer att förlora ett liknande belopp under andra halvåret.

Canoos balansräkning, som den är, kan inte stödja verksamheten eftersom den avslutade kvartalet med 19,1 miljoner dollar. Totalt har den nu cirka 33,2 miljoner dollar i kontanter, inklusive de 14,1 miljoner dollar som den samlade in i juli.

I resultaträkningen sa företaget att man letade efter finansiering från fonder och familjekontor. Den noterade också att den skulle överväga att ta in kontanter från den offentliga marknaden, vilket skulle vara mycket utspädande.

Canoo aktieanalys

Om vi vänder oss till det dagliga diagrammet ser vi att GOEV-aktien har varit i en stark baisseartad trend då oron för bolaget har kvarstått. Den bottnade på $1,19 i mars och återhämtade sig sedan till $4,48 i april. Senast har aktien tappat fart och närmar sig den lägsta nivån på 1,20 USD hittills i år.

Canoo-aktier har hållit sig under 50-dagars glidande medelvärde och bildat ett fallande triangelmönster. Därför är utsikterna för aktien relativt baisse då fortsatta företag kvarstår. Fler nackdelar kommer att bekräftas om det sjunker under stödet på $1,19.

Faraday Future går sämre

Medan Canoo inte mår bra, går Faraday Future mycket sämre. Till skillnad från Canoo, som bygger fordon med en genuin användning, bygger Faraday lyxiga elfordon som börjar på över $300 000.

Även om marknaden för lyxbilar är stor, tror jag att väldigt få människor kommer att vara bekväma med att spendera 300 000 USD för sådana fordon. Dessutom har många som köpt fordon som Porsche Taycan sett värdet på sina fordon rasa. Porsche Taycan EV förlorar över $100 000 i värde inom fyra år.

Faraday avslutade det sista kvartalet med totala omsättningstillgångar på över 70 miljoner dollar och kortfristiga skulder på över 268 miljoner dollar eller negativt rörelsekapital på över 198 miljoner dollar. Den hade mindre än 2 miljoner dollar i kontanter och investeringar.

Faraday Future är nu planerad att leverera ett viktigt uttalande denna månad. I den kommer det att meddela att det kommer att börja erbjuda sin programvara till kinesiska OEM-tillverkare samtidigt som de säljer sina fordon.

I min senaste artikel om Faraday Future noterade jag att aktien skulle sjunka till under $5. Denna förutsägelse var korrekt eftersom den har kraschat till $3,43. Om denna trend fortsätter kommer aktien att krascha till under $1 senare i år, vilket leder till ytterligare en omvänd aktiesplit.

Kom ihåg att företaget har genomfört tre omvända uppdelningar under de senaste 12 månaderna. Dessa uppdelningar är obligatoriska eftersom NASDAQ-noterade företag måste hålla en aktiekurs på över $1 under en viss period.

The post Faraday och Canoo-aktier: Har dessa Tesla-wannabes en framtid? appeared first on Invezz

2024-09-04T06:58:50Z dg43tfdfdgfd