GE AEROSPACE VS. ROLLS-ROYCE: VARFöR ANALYTIKER FöREDRAR GE SOM DEN LEDANDE INDUSTRIAKTIEN

I ett anmärkningsvärt skifte framstår GE Aerospace (NYSE: GE) som den främsta industriella aktien att äga och överträffar Rolls-Royce Holdings PLC (LON: RR) för långsiktig investeringspotential.

Enligt Chris Smith, portföljförvaltare på Artisan Partners, är GE Aerospaces nya språngmotor redo att revolutionera flygindustrin och potentiellt driva över 80 % av nya smalkroppsflygplan under det kommande decenniet.

Varför GE Aerospace sticker ut

GE Aerospace utnyttjar betydande marknadsmöjligheter med sin språngmotor, som förväntas dominera flygplanssektorn för smalkroppar.

För närvarande erbjuder GE-aktier en blygsam direktavkastning på 0,64 %, vilket ökar deras överklagande för långsiktiga investerare.

Även om Boeing har ställts inför kvalitetskontrollproblem och leveransförseningar i år, har dessa utmaningar oavsiktligt ökat GE Aerospaces möjligheter.

Flygbolagen väljer i allt högre grad att serva äldre flygplan, vilket driver upp efterfrågan på GE:s produkter.

Denna förändring har positionerat GE som en ledande industriaktie.

Smith noterar också att TransDigm Group Inc. (TDG) fortsätter att dra nytta av Boeings motgångar, med dess lager upp nästan 40 % hittills i år.

Wall Street bedömer för närvarande TransDigm som “övervikt”, med ett genomsnittligt prismål på 1 465 $, vilket återspeglar ytterligare potentiell uppsida.

Investerar du i GE Aerospace? Vad analytiker säger

Smith anser att det nu är ett lämpligt tillfälle att investera i GE Aerospace, särskilt eftersom USA återupptar tillverkning och minskar beroendet av globala leveranskedjor. Accelerationen i inhemsk tillverkning är en positiv indikator på GE:s tillväxtutsikter.

I sin resultatrapport för juli överträffade GE Aerospace Streets förväntningar och avslutade kvartalet med 11,2 miljarder USD i order – en ökning med 18 % jämfört med föregående år.

VD Lawrence Culp har höjt bolagets helårsguidning och projicerar en rörelsevinst på upp till 6,8 miljarder USD och justerar vinst per aktie (EPS) guidning till mellan 3,95 och 4,20 USD, upp från en tidigare prognos på 4,05 USD.

Wall Street-analytiker är hausse på GE Aerospace, med ett konsensus “köp”-betyg och ett genomsnittligt prismål på $196. Detta indikerar en potentiell vinst på 13 % från nuvarande nivåer, vilket återspeglar förtroendet för GE:s tillväxt och dess position i den expanderande flygsektorn.

GE Aerospaces innovativa språngmotor, tillsammans med gynnsamma marknadsförhållanden och starka finansiella resultat, gör det till ett övertygande investeringsval inom industrisektorn.

The post GE Aerospace vs. Rolls-Royce: Varför analytiker föredrar GE som den ledande industriaktien appeared first on Invezz

2024-09-02T22:28:09Z dg43tfdfdgfd