MASERATI MCXTREMA BöRJAR TESTAS På BANA INFöR LEVERANS TILL KUNDER

Maserati MCXtrema börjar testas på bana inför leverans till kunder (Instagram @maserati)

MCXtrema från Maserati, efter en omfattande utvecklingsfas, har äntligen börjat testas på bana. Dessa tester representerar det sista steget innan leverans av 62 enheter till kunderna i slutet av sommaren 2024.

+ Klicka här för att se videon

Innan bilen kom till banan, genomgick den rigorösa virtuella och simuleringsbaserade tester, som sammanlagt uppgick till över tusen timmars analys. Huvudfokus för dessa tester är att säkerställa att MCXtremas prestanda möter Maserati-kundernas förväntningar, genom att kombinera smidighet och hög prestanda.

Maserati MCXtrema. Instagram @maseratiFoton och video: Instagram @maserati

Visuellt har MCXtrema en reviderad kolfiberkaross, designad för att maximera aerodynamiken. Dess design påminner om klassiska superbilar, såsom Ferrari 365/512 BB och De Tomaso Panteras.

Interiören, inspirerad av ensitsiga tävlingsbilar, har en minimalistisk cockpit med en F1-stil ratt och en stor integrerad skärm för instrumentering. Trots att den är designad som en ensitsig tävlingsbil, finns ett alternativ för passagerarsäte för de som är intresserade.

Utrustad med en 724hk Nettune V6-motor, sexväxlad sekventiell växellåda och kolfiberbromsar av tävlingsgrad, lovar MCXtrema en spännande och exklusiv körupplevelse. Dock, med endast 62 enheter producerade och alla redan sålda, är möjligheten att skaffa en MCXtrema begränsad till ett fåtal lyckliga individer.

Maserati MCXtrema. Instagram @maseratiFoton och video: Instagram @maserati

Källa: Car Magazine

2024-03-28T22:37:33Z dg43tfdfdgfd