MUSK öKAR FöRVäNTAN INFöR ROBOTAXI-EVENEMANGET MED STRATEGISKT VAL AV PLATS

På ett typiskt Elon Musk-sätt har tillkännagivandet av platsen för Teslas robotaxi-evenemang i oktober genererat mer hype än vad som är hälsosamt för företaget.

Tesla kämpar redan för att hålla sitt löfte om robotaxi men valet av plats undrar om något stort är på gång.

Evenemanget, som ursprungligen var tänkt att hållas den 8 augusti, är nu planerat till den 10 oktober, knappt 6 veckor från nu.

Den tillkännagivna lokalen, Warner Bros. Studios i Burbank, Kalifornien, verkar vara ganska medveten.

Lokalen har historisk och kulturell betydelse, vilket tyder på att Teslas evenemang kan ha något historiskt sammanhang snarare än bara en produktlansering.

Använder Hollywoods glamour

Warner Bros. Studio i fråga är spridd över 110 hektar.

Lokalen har en unik plats i amerikansk kultur, med kända produktioner som Friends och Batman producerade här.

Vad onlinecommunityt föreslår är att platsen kan vara ett avsiktligt försök på Teslas vägnar att visa språnget mellan verklighet och science fiction: från människokontrollerade bilar till robotaxel!

Dan Ives, analytiker på Wedbush Securities, tänker också i samma banor.

Det knyter ihop storheten i Hollywood med den banbrytande tekniken Tesla är känd för. Detta är inte bara en produktlansering; det är ett uttalande.

Han går så långt som att kalla det ett “mästerslag”. Om det verkligen är fallet vet vi först när händelsen inträffar.

Elon Musks historia säger att vi inte ska gå före oss själva med förväntningar.

Vissa har också föreslagit att det kan vara en negativ utveckling att involvera Hollywood.

Det tyder på att Tesla fortfarande behöver ett inslag av filmskapande, eller den perfekta miljön, för att åstadkomma något som fortfarande inte är redo att bli verklighet.

Om robotaxeln inte kommer ut på vägarna när som helst snart, kommer Tesla att behöva en hel del Hollywood-ingripanden för att få evenemanget att se ut som en succé.

Joanna Stern från Wall Street Journal säger:

Genom att hålla evenemanget i en filmstudio kan Tesla kontrollera varje aspekt av berättelsen. De kan visa upp robotaxi i en idealisk miljö, simulera verkliga förhållanden samtidigt som de säkerställer att allt går utan problem. Det är ett lysande sätt att iscensätta en demo.

Vad står på spel för Tesla?

Teslas robotaxel var tänkt att komma ut på vägen för många år sedan. Men Elon Musk har en historia av överlöfte och underleverans.

Även om evenemanget bara är några veckor bort är det ingen som vet om robotaxen finns. Att försena evenemanget med två månader har ytterligare stärkt tron på att tekniken inte är redo ännu.

Trots allt har evenemanget stor betydelse för Tesla. Dess EV-leveranser saktar ner och robotaxis och humanoida robotar är nästa stora saker för företaget.

Sandy Munro, specialist på bilanalys, säger:

Om de kan klara av detta, kan det störa hela marknaden för åkande, för att inte tala om de bredare konsekvenserna för autonoma fordon.

Den störningen är det som står på spel för Tesla. Om avtäckningen blir framgångsrik kan det stärka Teslas rykte som ledande inom innovation och disruption när det kommer till elfordon.

Om det inte går att övertyga allmänheten kan det vara dags att gå tillbaka till Waymo och Baidu för att hjälpa till att starta nästa tur-hagelrevolution.

The post Musk ökar förväntan inför Robotaxi-evenemanget med strategiskt val av plats appeared first on Invezz

2024-08-31T22:27:18Z dg43tfdfdgfd