VD FöR RIDDERMARK BIL – HäR äR ALEXANDER RIDDERMARKS LYXLIV

Lyxvilla i Bromma, miljonlön och resa till Mount Everest – så lever Alexander Riddermark, vd för skandalomsusade bolaget Riddermark Bil.

I början av september publicerade Aftonbladet en granskning som anklagade Riddermark Bil – Sveriges största återförsäljare av begagnade bilar – för att ha lurat kunder och manipulerat bilförsäljningar.  

Avslöjandet hävdar att bilåterförsäljaren använt sig av oetiska försäljningsmetoder där de systematiskt sänkt värdet på bilar de köper in, särskilt från äldre säljare.

LÄS MER: Larmet: Så blåser jätte-bilhandlaren sina kunder

Riddermark Bils vd: "Vi är väldigt tydliga"

Ägare och vd för bolaget är Alexander Riddermark, 40. Han har förnekat anklagelserna och menar att företaget är tydliga med sina etiska riktlinjer. 

– Jag upplever att vi är väldigt tydliga i vad vi tycker är okej. Vi är för ett schysst spel, säger han till Aftonbladet.

Alexander Riddermarks lön – så mycket tjänar han

Riddermark grundade det framgångsrika bilbolaget 2007. Drygt 15 år senare säljer Riddermark Bil tiotusentals begagnade bilar varje år, och hade en omsättning på nästan 10 miljarder kronor under 2023, enligt uppgifter från Carup

Siffror från Alla Bolag som Nyheter24 tagit del av visar att Riddermark Bil hade tillgångar på över 1,1 miljarder kronor 2022.

Och det går ingen nöd på vd:n heller. 2023 tog Alexander Riddermark ut en lön på 1,3 miljoner kronor, vilket gav honom en saftig månadslön på strax över 108 000 kronor.

LÄS MER: Tomas Ledins lyxliv: Monsterlön och våning för 45 miljoner

Alexander Riddermark och frun bor i lyxvilla

Alexander Riddermark är gift med hustrun Lotta och tillsammans bor de i en villa i Stockholmsförorten Bromma.

Den 190 kvadratmeter stora villan är byggd 1928 och kommer med en biarea på 145 kvadrat. Enligt uppgifter från Booli är den värderad till mellan 18,4- och 21,7 miljoner kronor. Inte illa!

Besteg Mount Everest: "Såg tio döda kroppar"

År 2012 gjorde Alexander Riddermark och tre vänner en 60 dagar lång expedition med målet att bestiga världens högsta berg, Mount Everest. Riddermark, då 29, var den enda i kvartetten som lyckades. 

– Man bor i tält, går upp och ner för berget, sover på hög höjd, mår dåligt, har huvudvärk och problem med magen. Jag var fysiskt nedbruten och mentalt svag i perioder. Självförtroendet sviktade många gånger och jag tvivlade på om det ens var möjligt att komma till toppen, har han berättat i en intervju med Allt om resor.

Han tappade totalt 15 kilo under expeditionen.

– Jag var inte rädd, men hade en olustkänsla i magen ganska många gånger. När man startar toppattacken från 8 250 meter så ligger det döda klättrare längs leden. Jag såg nog tio döda kroppar, säger Alexander Riddermark.

Det är bara 40 svenskar som någonsin bestigit världens högsta berg, och en orsak till det är det svindlande priset. Att bestiga Mount Everest kostar en halv miljon kronor och uppåt, enligt uppgifter från Dagens Industri.

Bara tillståndet för att bestiga berget ligger på över 100 000 kronor.

LÄS MER:

Blodbad för begagnade elbilar – modellen tappade 73 procent

Bilister varnas allvarliga faran – 50 procent ökning

LÄS MER:

Tomas Ledins lyxliv: Monsterlön och våning för 45 miljoner

Mats Sundins lyxliv med frun: Miljarden och enorma villan

3 600 kronor högre pension – här är de som får mer pengar

Sofias etikettsbrott på Märtha Louises bröllop: "Riskabelt"

2024-09-05T15:34:46Z dg43tfdfdgfd