FABIO QUARTARARO VARNAR PECCO BAGNAIA OCH DUCATI: "DET KOMMER SNART ATT BLI STRID

Svårigheterna finns där, men avsikten är att övervinna dem så snart som möjligt.

Fabio Quartararo tror på sin Yamaha, och efter att ha förlorat regnbågsduellen 2022 mot Pecco Bagnaia skickar han ett meddelande till världsmästaren och i allmänhet till Ducati-universumet. Enligt fransmannen är nämligen det japanska teamet nära att återigen bli ett hot mot de röda från Borgo Panigale.

"Det har inte varit någon riktig kamp mellan mig och Bagnaia ännu", minns Quartararo i en intervju för "NBC Motorsports". "Vi saknar en en mot en, för ibland har det hänt att han har fallit och jag har vunnit, andra gånger tvärtom. En duell mellan oss kommer dock att komma snart. Också för att jag tycker att Yamaha har gjort ett bra jobb i år."

Quartararo analyserade sedan det bittra slutet på hans säsong 2022. "Vi slutade tvåa", förklarade han, "men jag kan säga att jag har lärt mig mycket. Särskilt under andra halvan av mästerskapet, när Ducati tog stora steg framåt och vi låg efter. Jag gav 100 procent, men jag var för frustrerad. Jag kunde inte njuta av mig själv och jag var för fokuserad på det faktum att jag ville vinna och jag kunde inte göra det. Men ibland är det nyttigt att tänka att man måste kämpa för fjärde eller femte plats och det är okej.

2023-03-17T20:15:16Z dg43tfdfdgfd