FERRARI FLOPPADE, CHARLES LECLERC TALAR UT: "JAG äR INTE FöRVåNAD

En mycket svår söndag, som hälsades utan alltför stora överraskningar.

Charles Leclerc är bitter över den sjunde plats som hans Ferrari fick i Saudiarabiens Grand Prix (teamkamraten Carlos Sainz slutade före honom och blev bara sexa). Monegasken säger dock efter loppet att han inte alls är förvånad över att se sin ensitsiga bil så långt bakom Red Bulls och även bakom Aston Martin och Mercedes.

"Ärligt talat var den första körningen väldigt bra. Eller åtminstone bra för vår nuvarande situation", säger Leclerc till "Sky Sport"-mikrofonerna. "Jag gjorde också ett bra jobb med däckhanteringen, vilket var lite av vårt största bekymmer eftersom jag startade på mjuka däck. Men vi gjorde ett bra jobb med det. Sedan, med de hårda däcken, på den här banan om du inte är i DRS förlorar du mycket. Så jag var ungefär en och en halv sekund efter under resten av loppet.

"Under de sista fem varven tänkte jag bara på att ta hem bilen och ta poäng. I slutändan fanns det inget mer vi kunde ha vunnit", erkände Leclerc efteråt, "det är så det är för tillfället. Det finns dock en hel del arbete att göra, för om vi tittar på det mål vi vill uppnå är det fortfarande en lång väg att gå."

Leclerc verkade dessutom som sagt föga förvånad över sin Ferraris nuvarande svårigheter. "Det är inte en fullständig överraskning", sade han. "Faktum är att det är ärligt talat inte är en överraskning. Efter Bahrain var vi efter på nedbrytning, jag trodde bara att vi på race pace var närmare Red Bull. Tyvärr är det inte fallet och vi måste arbeta på det. Om fjorton dagar har vi Australien, sedan blir det tre där vi hoppas hitta något som kommer att visa sig vara viktigt för hela säsongen.

2023-03-19T21:01:25Z dg43tfdfdgfd