Ekonomi

Trending:


Tesla kapar priserna även i Europa – med 2 000 euro

Efter en trög start på året försäljningsmässigt har Tesla ägnat helgen åt att sänka priserna på flera viktiga marknader, rapporterar Reuters och Bloomberg. I Tyskland har priset på en Model 3 skruvats ner med 2 000 euro till 40 990 euro. Tidigare under helgen har bland annat Nikkei rapporterat om prissänkningar i Kina av liknande storlek. Hur kommer lågkonjunkturen att påverka börsåret 2024? Kommer vi att få se de räntesänkningar som marknaden...


Miljontals visningar för falsk Bond-trailer

Trots tydlig information om att det handlar om en koncepttrailer skapad "för konstnärligt och underhållningsändamål" har ett klipp med Henry Cavill som James Bond fått över 2,3 miljoner visningar på Youtube.


Volkswagen lanserar Passat Pro i Kina och lyfter fram sedanmodellen mitt i ‘SUV-vågen’

Volkswagen är på väg att lansera Passat Pro i Kina, en ny sedan för att tydligt visa att denna typ av modell fortfarande har sin plats, även i en era dominerad av SUV:ar.


Shelby American lanserar 2024 års Super Snake: en högpresterande modell i begränsad upplaga

Shelby American har avtäckt 2024 års Super Snake, den senaste högpresterande Mustangen med 830 hästkrafter, som markerar sin debut på Fords S650-plattform.


Alfa Romeo 4C återvänder i en speciell Abarth-utgåva för att fira märkets 75-årsjubileum

Alfa Romeo 4C, en sportbil med retrostil, gör comeback tack vare ett samarbete med Abarth för att fira varumärkets 75-årsjubileum.


Svenska bilister varnas: Har du fått en gul lapp på din bil?

"Ursäkta, jag har kört på din bil. Ta en kopia av ditt körkort och skicka det via sms, så ordnar vi det."


Billigare att tanka – dieseln under 19 kronor

Ledande drivmedelskedjor sänker priserna inför helgen. Riktpriset för 95-oktanig bensin på bemannade stationer sänks med 20 öre till 19,49 kronor per liter. Priset på diesel sänks med 40 öre, vilket ger ett literpris på 18,44 kronor. Priset på biodiesel (HVO100) sänks också med 40 öre till 21,49 kronor per liter medan priserna etanol och fordonsgas lämnas oförändrat.


Nu är det bestämt: Från årsskiftet portas bensin- och dieselbilar från delar av city

Stockholm blir först i världen.


Tjuvarna har hittat en ny metod: Detta bör du aldrig lämna i handskfacket

Det finns en sak som man aldrig bör lämna i handskfacket i bilen.


Polis påkörd av mc vid trafikkontroll

En polis blev påkörd av en motorcykel vid en trafikkontroll i Halmstad under onsdagskvällen.


MG avslöjar konceptet för den otroligt snabba elektriska superbilen EXE181

MG har presenterat sitt nya koncept för en elektrisk hyperbil, EXE181, på årets Kina Auto Show.


Porsche Cayenne GTS 2025: Sportig SUV kommer med mer kraft och ny design

Den Porsche Cayenne GTS 2025 är den senaste versionen av den omgjorda modellen, med en 4,0-liters V8 biturbo-motor som levererar 493 hästkrafter och cirka 70 pund-fot i vridmoment.


Svenska Michelinkrogen stänger igen: "Slutet på en era"

En av Sveriges omtyckta Michelinkrogar meddelade i veckan att de kommer att stänga igen i slutet på sommaren. Här får du veta varför.


Tecken på att du lever på autopilot – och hur du slutar

Känner du dig ofta uttråkad, eller närmast livlös? Kanske upplever du att du bara existerar och inte riktigt lever? Tja, denna livsleda kan bero på att du lever på autopilot. När du gör det är du inte riktigt engagerad i livet, eller ens närvarande under större delen av vardagen. Du fattar med andra ord omedvetna, automatiska beslut som inte är i linje med hur du faktiskt vill arbeta och leva. Många går i fällan och börjar leva på autopilot utan att själva inse det, så du är knappast ensam. Kolla in det följande galleriet för att identifiera de främsta tecknen och ta reda på hur du tar dig ur autopilotläget. Klicka vidare!


Kvinna krossar Lamborghinis vindruta för att utföra TikTok-dans

En TikTok-användare lämnade internetanvändare förvånade efter att ha krossat vindrutan på en Lamborghini för att spela in en video där hon dansar på taket av den lyxbilen.


Källa tror att Geely gör som med Daimler – och säljer

Geely uppger på fredagen att man inte har några planer på att sälja även A-aktierna i AB Volvo – även om talespersonen Stefan Lundin inte vill utesluta det. En representant för en av lastbilsjättens storägare tror dock att Geely kommer att lämna, precis som man gjorde i Daimler för ett år sedan. Det rapporterar Dagens Industri. – Min tes är att Geely kommer att satsa stenhårt på personbilsmarknaden och det kommer att krävas en hel del kapital,...


Bugatti testar superbilen Bolide och lovar Formel 1-kraft

Bugatti har slutfört produktionstestningen av Bolide, deras hyperbil enbart för banan, som lovar imponerande prestanda tack vare dess över 1 500 hästkrafter från en W-16 motor och betydande viktreduktion.


Tesla återkallar fordon – problem med gasen

Tesla återkallar 3 878 fordon av modellen cybertruck, deras eldrivna så kallade pickup. Tidigare i veckan kom rapporter om att Tesla skjutit upp leveranser av modellen. Nu uppger den amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten The National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) att det rör sig om problem med gaspedalen, rapporterar The Wall Street Journal. Enligt myndigheten finns det risk att pedalen fastnar, eller hakar fast, vilket gör att...


Maserati presenterar sin lyxiga elektriska båt för sommaren

Maserati avslöjar sin senaste nyhet, Trident, en lyxig elektrisk båt, perfekt för sommaren.


Kalashnikov visar en motorcykel med 6-cylindrig motor och över 500 kg vikt

Motorcykeln IZH-Cortege, tillverkad av Kalashnikov Concern, visas för närvarande på Special Purpose Garage Museum-standen på EXPOFORUM i Sankt Petersburg. Evenemanget äger rum under den 34:e årliga "Oldtimer-Gallery" -utställningen som firar gamla bilar och motorcyklar.


Tesla kapar priserna på bästsäljande trio i USA

Tesla sänkte priserna på bästsäljarna Model Y, Model X och Model S med motsvarande nära 22 000 kronor i USA på fredagskvällen. Detta efter att bolagets lager svällt på grund av sämre försäljning än väntat i det första kvartalet, skriver Bloomberg. Elbilstillverkaren redovisade nyligen sitt första försäljningstapp på årsbasis sedan i början av pandemin. Bolaget sålde 386 810 fordon i det första kvartalet, långt under analytikernas uppskattningar...


Aktivister slutar blockera motorvägar

Klimataktivistgruppen Återställ våtmarkerna slutar med sina uppmärksammade aktioner där de blockerar motorvägar. Nu ska de i stället rikta in sig på torvbrytning genom att gräva igen diken, säger Helen Wahlgren, presskontakt på Återställ våtmarkerna till Göteborgs-Posten.


Citroën presenterar sin nya kompakta SUV, C3 Aircross

Citroen har avslöjat den nya C3 Aircross, en kompakt SUV som erbjuder gott om interiört utrymme och praktiskt användande.


Känner du igen denna skylt? Här kan du nu stöta på den

Skylten kan hittas på flera trafikerade vägar runtom i Europa.


Maserati presenterar GranCabrio Folgore 2024 vid en särskild händelse i Italien

Maserati GranCabrio Folgore 2024 är en högeffektiv helt elektrisk cabriolet, som debuterade vid ett särskilt evenemang i Italien.


Ford kommer att öppna ett ‘Mustang Experience Center’ för att fira 60 år, med plats för att testa bilen på banan, enligt webbplatsen

Ford planerar att inviga Mustang Experience Center i Charlotte, North Carolina, USA, nästa år. Denna anläggning kommer att kombinera Mustang-kulturen med utrymme för evenemang och banskolning.


Högre försäljning än väntat för Volvo

Lastbilstillverkaren AB Volvo redovisar en vinst före skatt på 13,8 miljarder kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 13 miljarder kronor under motsvarande kvartal i fjol. Omsättningen sjönk marginellt till 131,2 miljarder kronor från 131,3 ett år tidigare. Det kan jämföras med en snittprognos på 129,5 miljarder. Orderingången under årets första kvartal föll till 48 701 lastbilar mot 60 040 ett år tidigare....


Tusentals bilar återkallas – fel på gaspedalen

Tesla återkallar 3 878 fordon av modellen Cybertruck, deras eldrivna så kallade pickup.


Aston Martin presenterar en lyxuppdatering för SUV:en DBX 707

Aston Martin har uppdaterat DBX-serien för 2024, där huvudpunkten är att DBX 707-motorn nu är standard i alla modeller i serien.


Torslandas nya megapress på plats: ”Stort tekniksteg”

Volvo Cars fabrik i Torslanda rustas upp för elbilstillverkning. Investeringen på 10 miljarder kronor räcker bland annat till en maskin för ”megacasting”, en teknik som Tesla var tidiga med där man bygger karossen av block i aluminium snarare än små ståldelar. Pressningen av det första blocket gjordes i februari, enligt Dagens Industri som besökt fabriken. Projektledaren Mikael Fermér menar att fördelarna är många. – Det är ett nästan lika stort...


Vansinnesfärden på motorvägen - kör 2,5 kilometer med påkörd motorcyklist

En motorcyklist var med om en skräckartad upplevelse när han blev påkörd av en lastbil och släpades 2,5 kilometer längs en hårt trafikerad motorväg i Telangana, Indien den 14 april. Den dramatiska videon visar när mannen håller sig fast på lastbilen samtidigt som hans motorcykel släpas under fordonet. Lastbilsföraren greps senare av polis efter smitningsolyckan. Motorcyklisten klarade sig otroligt nog oskadd.


Den nya Morgan Plus Four förenar tradition och modernitet i harmoni

Den nya Morgan Plus Four för en subtil moderniseringsansats och behåller samtidigt modellens klassiska essens.


En motorcyklist lägger upp en video där hon driver med kommentarer om sin säkerhet, timmar före en dödlig olycka

Taylor Jean Skromme, en 22-årig kvinnlig motorcyklist, känd för sina populära motorcykelvideor, som lockat många online-följare, dog tragiskt i en olycka i Florida. Timmar innan det dödliga händelsen hade Taylor delat en video på TikTok där hon drev med kommentarer som förutspådde att hon "skulle döda sig själv" på en motorcykel.


Volvo-chefen: Det är ett starkt kvartal

Lastbilstillverkaren AB Volvo redovisar en oväntat hög vinst för årets första kvartal. Det är ett starkt första kvartal, säger Volvochefen Martin Lundstedt till TT.


Nya Euro NCAP-regler: Slut med touch, nya bilar ska ha fysiska knappar igen

Detta skifte från traditionella fysiska knappar till avancerade pekskärmar har revolutionerat hur användare interagerar med sina fordon.


Ford Mustang firar 60 år med en speciell jubileumsutgåva

Ford Mustang firar sitt sextioårsjubileum med en speciell och begränsad modell som påminner om retrostilen på 60-talet.


Tesla återkallar Cybertruck – gaspedalen riskerar fastna

Tesla tvingas återkalla närmare 3 900 fordon av nya pickup-modellen Cybertruck på grund av ett problem med gaspedalen. Enligt trafiksäkerhetsmyndigheten NHTSA finns det risk att pedalen fastnar, eller hakar fast, vilket gör att fordonet oavsiktligen gasar. ”Det har inte skett några personskador eller olyckor på grund av detta. Vi är bara väldigt försiktiga”, skrev Elon Musk på X tidigare i veckan. Hur kommer lågkonjunkturen att påverka börsåret...