BUGATTI TESTAR SUPERBILEN BOLIDE OCH LOVAR FORMEL 1-KRAFT

Bugatti har slutfört produktionstestningen av Bolide, deras hyperbil enbart för banan, som lovar imponerande prestanda tack vare dess över 1 500 hästkrafter från en W-16 motor och betydande viktreduktion.

Även om Formel 1-bilar har en betydande viktfördel, antyder Bugatti att Bolide kan överträffa dem i kurvutgångar, och erbjuder en oöverträffad körupplevelse.

Bugattis förare Andy Wallace beskriver prestandan hos Bolide som exceptionell, med en känsla av ohejdbar kraft vid kurvutgångar. Med en effekt på 1 578 hästkrafter kan Bolide nå imponerande hastigheter, jämförbara med Formel 1-bilar i vissa racing-scenarier.

Dock är produktionsversionen mer dämpad än det ursprungliga konceptet, med en topphastighet begränsad till strax under 380 km/h och ett större fokus på manövrerbarhet i kurvor.

Trots att den är en elitbana-superbil, är Bolide prissatt till 4 miljoner dollar och begränsad till endast 40 enheter, så det är troligt att många kommer att hamna i samlingar av lyxbilar, snarare än att ta sig an kurvor på en bana.

Källa: Motor1.com

Detta innehåll har skapats med hjälp av AI

2024-04-22T20:07:24Z dg43tfdfdgfd