Nyheter

Trending:


Volvo Cars delar ut Polestar-aktier

Biltillverkaren Volvo Cars har fullföljt utdelningen av 62,7 procent av sina aktier i elbilstillverkaren Polestar till Volvo Cars ägare.


Masskrock på E20

Sex bilar har krockat på E20 i Lerum. Olyckan orsakar kilometerlång kö.


Efter alla krascher – krav på "airbag" införs

Efter vinterns alla krascher ställs nya krav på säkerheten inför nästa alpina världscupsäsong. Men det obligatoriska användandet av "krockkuddar" är ingen perfekt lösning, säger norske landslagsåkaren Adrian Smiseth Sejersted. Det enda som jag hade blivit riktigt nöjd med vore om fartdräkterna släppte in lite mer luft. Från och med nästa säsong måste alla fartåkare i världscupen, VM och OS ha en inbyggd airbag i sin skyddsväst. Nyheten...


Därför visas olika priser när du tankar bilen

Har du någon gång tankat bilen och märkt att ett annat literpris visar sig på pumpen? Då är du inte ensam. Men faktum är att det finns en logisk förklaring. – Denna lösning möjliggör att kunden kan tanka större volymer och slipper därigenom tanka två gånger, säger ST1:s Faisal Ouahid till Nyheter24.


Ford däckas av elbilar – bromsar beställningar

Den amerikanska fordonstillverkaren Ford uppges ha börjat drastiskt minska sina beställningar hos batterileverantörer i Kina och Sydkorea. Elbilsförlusterna bedöms kunna utradera Fords vinst på andra fordon i år.


Google Maps introducerar två nya, smarta funktioner

En av funktionerna underlättar livet för elbilsägare.


Äldre bilar kan få körförbud när mobilnäten släcks

När 2G- och 3G-näten släcks nästa år kan hundratusentals äldre bilar bli underkända i besiktningen och få körförbud, rapporterar Ekot. Detta eftersom säkerhetssystem Ecall kan sluta att fungera. Enligt Anders Gunneriusson, utredare på Trafikverket, kommer problemen inte att att kunna åtgärdas. – Fordonet kan inte blir bra igen, säger han. Han säger dock att arbete pågår för att hitta en lösning. Branschorganisationen Mobility Sweden har...


Turn 10 utlovar späckade månader för Forza Motorsport

Turn 10 har kontinuerligt optimerat och förbättrat Forza Motorsport ända sedan det släpptes i oktober 2023, och idag finns det gott om extra innehåll och bilar att kolla in och prova på, inklusive välkomna justeringar av spelelement och system, inte minst det tidigare så tröttsamma framskridandet i racingtiteln. Turn 10 är dock inte färdiga med sina uppgraderingar ännu, utan har nu avslöjat hur den närmaste framtiden ser ut. Utöver att lägga...


Alpine lanserar Hy4: Sportbil med väteförbränningsmotor

Alpine har avtäckt prototypen Hy4, en sportbil med en väteförbränningsmotor, vilket visar märkets engagemang för att utforska hållbara alternativ för högpresterande fordon.


Nytt pris för bensin och diesel – så billigt blir det

Ledande drivmedelskedjor sänker priserna på både bensin och diesel.


Citroën överraskar genom att lansera en udda skåpbil för ett specifikt syfte

Citroën säljer en ganska ovanlig skåpbil kallad Relay Back to Back, ett 'tvåhövdat' fordon, som kanske till och med ser ut som en Photoshop-montage, men är verkligt och tjänar ett specifikt syfte.


Volkswagen Meddelar Ny Version av Golf GTI för att Fira 50 år av Modellen

Volkswagen förbereder sig för att lansera en ny version av Golf GTI för att fira modellens 50-årsjubileum år 2024.


Ford utvecklar Rallycross-bana för att förbättra Mustang Mach-E Rally

Ford har vidtagit extraordinära åtgärder för att utveckla Mustang Mach-E Rally, genom att bygga en komplett rallycross-bana på sina egna testområden i Michigan, USA, med målet att förbättra modellen.


Porsche 911: Hybridversionen kommer att markera en ny era för den ikoniska sportbilen.

Den 28 maj kommer en ny era för Porsche 911 att börja! Märket planerar att introducera den första hybridmodellen och omfamna den moderna marknadstrenden för denna ikoniska sportbil.


Ferrari presenterar 499P Modificata: hyperbil med Le Mans-teknologi för exklusiva kunder

Ferrari har lanserat en modifierad version av sin Le Mans-vinnande hyperbil, kallad 499P Modificata, avsedd för kunder som vill uppleva en del av racingvärlden.


Göta hovrätt avslår Teslas överklagan om regskyltar

Göta hovrätt avslår Teslas överklagan mot Transportstyrelsen i den långvariga tvisten om registreringsskyltar. Hovrätten delar tingsrättens bedömning att allmän domstol inte är behörig att pröva ärendet. I grunden rör tvisten frågan om huruvida Transportstyrelsen måste leverera registreringsskyltar till Tesla. Fackförbunden Seko och ST, som omfattar många Postnordanställda, har som sympatiåtgärd med IF Metalls strejk vägrat dela ut post och...


Lamborghini lanserar specialutgåva av skivspelare med ljud från sina V-12-motorer på vinyl

I samarbete med Technics har Lamborghini skapat en speciell skivspelare för fans av märkets V-12-motorer.


Den ‘bisarra’ F1-bilen, 1977 års Tyrrell P34, auktionerades för över 1,1 miljon dollar

Tyrrell P34, den enda sexhjuliga bilen som deltog i en Formel 1-tävling, såldes för över 1,1 miljon dollar vid en auktion i Monaco under helgen.


Sällsynt och Exklusiv Ferrari Väcker Uppmärksamhet för Fabriksintegrering av Apple-teknik

Ferrari 430 Scuderia Spider 16M, lanserad 2008 för att fira de 16 konstruktörstitlarna i Formel 1-världsmästerskapet, väckte uppmärksamhet genom att erbjuda en fabriksinstallerad iPod Touch.


Volvo Cars-ägarens notering gjorde succé

Noteringen av depåbevis i den kinesiska elbilstillverkaren Zeekr Intelligent Technology Holding – Volvo Cars-ägaren Geelys premiummärke – blev en klar succé på New York-börsen. Fredagen var första handelsdagen och när börsen stängde låg kursen på 28,3 dollar per depåbevis, en uppgång med 34,6 procent jämfört med kursen vid öppning. Det ger Zeekr ett börsvärde på omkring 6,7 miljarder dollar (motsvarande 72,6 miljarder kronor), att jämföra med...


Toyota vägrar garanti för Corolla med motorhaveri efter 800 kilometers körning

Bare 800 kilometer efter köpet står ägaren av en sprillans ny Toyota Corolla utan en fungerande motor, och Toyota avvisar alla garantikrav. Amerikanen Charlie Holmblads Toyota Corolla GR har drabbats av ett totalt motorhaveri. Motorn har kollapsat efter endast 800 kilometers körning. Toyota nekar till att erbjuda assistans till ägaren med det dansk...


Volvo Cars vinnare på glad Stockholmsbörs

Stockholmsbörsens breda OMXS-index lyfte 0,7 procent på tisdagen. Bland vinnarna märktes Volvo Cars, sedan USA:s regering infört hårdare tullar på kinesiska elbilar. Volvo Cars – som har en kinesisk ägare i Geely – såg ett aktielyft på 7,8 procent. Tidigare under tisdagen bekräftade USA:s regering förra veckans medieuppgifter om höjda tullar på vissa kinesiska produkter. Bland annat en fyrdubbling av tullarna på kinesiska elbilar till 100...


”Big short”-profil blankar Tesla: ”Allt rasar samman”

Tesla är ner 32 procent i år men ”The big short”-profilen Danny Moses fortsätter att korta elbilsjättens aktie, skriver CNBC. Han ger inte mycket för Elon Musks satsningar på robottaxi, AI och självkörande teknik. – Allting rasar liksom samman i deras kärnverksamhet, säger Moses till kanalen. Han har i stället satsat kapital i Wayve, som utvecklar självkörande teknik. Moses spår att bolaget bli en stor utmanare till Tesla. Hur kommer...


Förändring hos SL kritiseras av resenärerna: "Ful som stryk"

SL har gjort en stor förändring när de kommer till deras passagerarfärjor och överväger nu att använda sig av en helt ny svävande variant. Nu rasar resenärerna på färjans utseende.


Hotade till sig en Ferrari, krockade och greps

En man i 35-årsåldern blev tagen av polis på Östermalm i centrala Stockholm i en Ferrari som inte var hans, och som han dessutom på kort tid hann krocka med.


Ensam stridsvagn körde i Moskvas segerdagsparad

En ensam stridsvagn av modell T-34, som härstammar från andra världskriget, rullade på Moskvas gator under torsdagens segerdagsparad – en symbol för hur Rysslands militära arsenal är uppbunden i Ukraina. Det rapporterar Sky News. Även vid förra årets parad deltog en ensam T-34. I jämförelse körde över 20 stridsvagnar i paraden 2020. I sitt tal sa president Putin att landet just nu genomgår en ”svår period”, men att landets kärnvapenstyrkor...


Aurus Senat: Lyxlimousin, kallad ‘ryska Rolls-Royce’, följer med Putin i ny mandatperiod

Rysslands president Vladimir Putin har mottagit den uppdaterade versionen av Aurus Senat, smeknamnet 'ryska Rolls-Royce', för sin installationceremoni.


YouTuber skadar fingret när de testar Tesla Cybertruckens bagagesensor

En YouTuber skadade sitt finger när hen testade Tesla Cybertruck's främre bagageluckas sensor, vilket belyser säkerhetsproblem med fordonet.