EXPERT VARNAR BILäGARE FöR TVäTTMISSTAG: KAN BLI VäLDIGT DYRT

När våren närmar sig är det dags att ta itu med rengöringsuppgifterna som väntar - inklusive de som berör din bil.

Många kommer sannolikt att ta till högtryckstvätten för att få bilen att glänsa igen, men en bilvårdsexpert från Simoniz understryker nu att man bör vara försiktig om man bestämmer sig för att använda den.

Läs också

Kina uttrycker missnöje över Rysslands önskan om ett lån

JUST NU: Dansbandsprofilen har avlidit

Kina kritiserar Erdogans 'hemliga agerande' mot Putin

Enligt experten kan oaktsam användning av en högtryckstvätt sluta med att bli väldigt kostsamt.

Det rapporterar The Mirror.

Högtryckstvättar, som är extremt effektiva för att skära igenom smuts, bör hanteras med försiktighet när det gäller bilrengöring.

Experten jämför kraften från en högtryckstvätt med "små hammare" som effektivt kan ta bort smuts, men som också kan orsaka oönskade skador på bilens lack:

"Varje vattendroppe som träffar ytan är som en liten hammare som hugger i smutsen," förklarar personen enligt det brittiska mediet.

Även om det kan verka vara endast kosmetiska skador, kan det leda till höga reparationskostnader och till och med rostproblem över tid.

"Skadad lack är inte världens undergång, men det kan vara fult, dyrt att reparera, och det kan leda till rost om det lämnas under en längre period", säger experten.

Men misströsta inte; det är fortfarande möjligt att njuta av fördelarna med en högtryckstvätt om man använder rätt teknik.

Genom att justera trycket - så att det inte blir för kraftigt - och hålla slangen minst 30 centimeter från bilens yta, kan du undvika onödiga skador.

Experten rekommenderar att man börjar med en lågtryckstvätt för att lossa smutsen, vilket också minimerar risken för skador under den mer intensiva rengöringen.

Läs också

Inte många vet om det: Om 8 dagar träder nya Gmail-regler i kraft

Icas nya produkt väcker starka reaktioner hos kunderna: "Galenskap"

Medvedevs hårda uttalande: "De som är inblandade i Moskvaattacken bör dödas, och det kommer att ske"

2024-03-26T06:20:03Z dg43tfdfdgfd