SHELBY AMERICAN AVSLöJAR SUPER SNAKE 2024 MED UPP TILL 830 HäSTKRAFTER OCH BEGRäNSAD PRODUKTION

Shelby American har presenterat Super Snake 2024, en superkraftig version av Mustang baserad på modellen S650.

+ Video: Det första C-390 Millennium från de ungerska flygvapnet är redan i luften

Begränsad till 250 enheter kommer Super Snake med en 5,0-liters V-8 Coyote-motor i två versioner: en med 480 hk, standard i Mustang GT, och en annan med 830 hk, tack vare en 3,0-liters Whipple-kompressor.

Förutom effektförstärkningen har bilen en omgjord upphängning, exklusiva hjul, Borla-avgassystem, starkare bromsar, ett förbättrat kylsystem och valmöjligheter mellan manuell eller automatisk växellåda.

För att minska vikten och förbättra prestandan har Shelby American gjort några modifieringar på Mustangens struktur. Super Snake har fått en ny aluminiumhuv, framkofångare i kolfiber och en ny design för fronten och trösklarna. Dessa förändringar har bidragit till en betydande minskning av fordonets vikt och resulterat i bättre prestanda överlag.

Internt är ändringarna subtila, med Shelby-logotyperna som ersätter de traditionella från Ford eller Mustang. En speciell detalj är att modeller med manuell växellåda har en exklusiv växelspak från Shelby.

Shelby American har ännu inte annonserat priset för Super Snake 2024, men bekräftade att produktionen kommer att börja på sommaren, med endast 250 enheter planerade för modellåret 2024.

Detta innehåll skapades med hjälp av AI.

2024-04-30T15:22:55Z dg43tfdfdgfd