FERRARI, CHARLES LECLERC FöRKLARAR VARFöR MONACO PIT STOPS

Ett felaktigt depåstopp, dock resultatet av ett påtvingat val.

Charles Leclerc slutade inte mer än sexa i sitt hemmalopp, ett Monaco Grand Prix fullt av svårigheter. Faktum är att Ferrari-föraren gjorde sitt depåstopp några varv innan det började regna på Monte-Carlo, och även då fördröjde han sin återkomst till depån.

Ett beslut, eller snarare två, som han kommenterade varmt i slutet av dagen. Vid mikrofonerna i 'Sky Sport' förklarade Leclerc först och främst anledningen till att byta från hårt till medium med det kommande regnfallet. "Vi kämpade i slutet av stinten på hårda däck", medgav Ferrari-föraren. "Ärligt talat är det något lite konstigt, för innan det ögonblicket gick däcken mycket bra. Vi hittade ett sätt att bättre hantera bakdäcken, men vid en viss punkt kollapsade de och vi kämpade mycket.

Det råder ingen tvekan om att vi måste arbeta mycket med detta, eftersom vi vet att däckhantering fortfarande är en svag punkt för oss." Leclerc talade sedan om det sena depåstoppet för att byta till våtdäck: "Där var vi medvetna om de risker vi tog genom att stanna kvar på banan. Nu när loppet är över är det uppenbart att säga att vi borde ha gått till depån tidigare. Men låt oss säga att under dessa förhållanden, när det regnar och så många bilar är på slicks på banan, lönar det sig oftare än inte att stanna ute och vänta på en eventuell Safety Car innan man går in i depå. Men säkerhetsbilen kom aldrig och vi förlorade några placeringar där. Det var ett val.

2023-05-28T16:17:34Z dg43tfdfdgfd