Ekonomi

Trending:


Tesla utreds för att ha vilselett om självkörning

Amerikanska åklagare har inlett en utredning huruvida Tesla har vilselett konsumenter kring bilarnas självkörningsteknik, rapporterar Reuters med hänvisning till källor. Det åklagarna tittar på är hundratals olyckor som skett med Teslabilar när autopiloten varit på, vilket senare lett till att man dragit tillbaka ett stort antal fordon. Elbilsjättens självkörande system assisterar med styrning, broms och filbyten – men föraren ska ändå vara...


Toyota slog vinstrekord

Toyota gjorde en rekordvinst på motsvarande 340 miljarder kronor för det gångna räkenskapsåret som slutade i mars. Även försäljningen nådde sin högsta nivå hittills.


Den nya Mercedes-AMG CLE53 Cabriolet 2025 erbjuder 443 hk med magin av en cabriolet

Mercedes-AMG CLE53 Cabriolet 2025 är den kraftfullaste versionen av den nya CLE-klassen, vilket kombinerar kraften från hisnande hästkrafter med nöjet av en cabriolet.


Jeep bekräftar Gladiator 4xe för nästa år; kontrollera detaljerna

Förra torsdagen (2) bekräftade Antonio Filosa, VD för Jeep, att en laddbar hybrid Gladiator 4xe kommer nästa år.


Ferrari lanserar supersportbilen 12Cilindri med onlinekonfigurator för anpassning

Ferrari har avslöjat sin senaste supersportbil med frammonterad motor, 12Cilindri, en modell med en kraftfull 6,5-liters V-12 motor och en design som delar åsikter.


MotoGP 24

För mig blir det svårare varje år att försöka förnya recensionerna på årliga sporttitlar. MotoGP faller i den kategorin, men är verkligen inte ensamma om det. Detta kommer givetvis med att spelskaparna inte heller verkar försöka förnya spelen någon nämnvärt utan släppa i princip samma spel år efter år med några små förändringar. Milestone verkar ändå ha lyssnat på vad fansen vill ha med två små, men ändå stora tillägg. Utvecklarna har många års...


Corvette C3 övergiven i 45 år överraskar efter fullständig rengöring

Denna Corvette C3 från 1978, med bara lite över 2500 kilometer på mätaren, stod stilla i 45 år i en garage, samlande damm och smuts. Nu har modellen chansen att lysa igen.


Kinesiskt märke presenterar pickup inspirerad av Teslas Cybertruck

Det kinesiska märket Dongfeng avtäckte på Pekings bilsalong en pickup som tydligt är inspirerad av Teslas modell Cybertruck.


Video: McLaren Senna värderad till 1,3 miljoner dollar kraschar under manöver i Los Angeles

En McLaren Senna, värderad till 1,3 miljoner dollar, kraschade mot en byggnad medan den försökte utföra manövrar för att imponera på en folkmassa.


Lastbilsförare hjälte vid vägkollaps i Kina

En kvicktänkt kinesisk lastbilsförare hyllas för att ha parkerat sitt fordon tvärs över en motorväg, och därmed förhindrade fler bilar från att falla offer för ett jordskred där totalt 48 personer dog.


TWR avslöjar Supercat som återskapar den klassiska Jaguar XJS med 600 hk

TWR Supercat är en modern återskapelse av den klassiska Jaguar XJS, med en kolfiberdesign och en överladdad V12-motor som lovar över 600 hk.


Så rustas Europas städer för extremväder

Prunkande parker, urbana skogar och gröna tak. Det finns bland de vanligaste lösningarna när Europas städer rustas för att stå emot klimateffekter som värmeböljor och översvämningar, enligt en ny rapport. Europa måste bli bättre på att anpassa sig till klimatförändringens effekter, enligt EU:s miljöbyrå EEA som nyligen varnade för att extremvärme, torka, skogsbränder och översvämningar kommer att förvärras och påverka levnadsförhållanden...


Vinsttapp för BMW – dyrare tillverkning

Tyska fordonstillverkaren BMW redovisar en minskad vinst för det första kvartalet. En anledning är högre tillverkningskostnader. Rörelsemarginalen i bilsegmentet sjönk till 8,8 procent från 12,1, vilket var under analytikernas snittprognos som låg på 9,1 procent, enligt Bloomberg. Omsättningen uppgick till 36,6 miljarder euro, en liten nedgång från 36,8 miljarder samma period föregående år, och i linje med prognosen. Rörelseresultatet var 4,1...


Hat mot sagostunder med dragqueens i Växjö

Hat riktas mot Växjö kommun under årets Pride-vecka som invigdes i måndags – och det är främst stadsbibliotekets sagostunder med dragqueens som provocerar människor, enligt P4 Kronoberg.


Man utför livsfarligt stunt med "självkörande" lastbil

En lastbilschaufför i Indien filmar ett chockerande stunt på en motorväg i Indien. I filmen från den 6 maj kliver mannen ur sin lastbil som körde i hög fart längs motorvägen och klättrar över fordonets motorhuv innan han kliver in igen på andra sidan. Videon har sedan den lades upp blivit viral i Indien.


Dumma mej 4 skojar till det med en ny trailer

Gru och Minionerna är tillbaka i en sprillans ny, skojfrisk trailer för den kommande fjärde filmen där vår antihjälte låser horn med två nya superskurkar - Maxime Le Mal och Valentina. Nytt för denna gång blir också de fyra Mega Minionerna, fyra "lyckliga" som likt Steve Rogers i Captain America injiceras med ett experimentellt ämne vilket ger dem superkrafter. Den nya trailern kan du spana in här nedan. Dumma mej 4 får biopremiär den 3:e juli.