Nyheter

Trending:


Ensam stridsvagn körde i Moskvas segerdagsparad

En ensam stridsvagn av modell T-34, som härstammar från andra världskriget, rullade på Moskvas gator under torsdagens segerdagsparad – en symbol för hur Rysslands militära arsenal är uppbunden i Ukraina. Det rapporterar Sky News. Även vid förra årets parad deltog en ensam T-34. I jämförelse körde över 20 stridsvagnar i paraden 2020. I sitt tal sa president Putin att landet just nu genomgår en ”svår period”, men att landets kärnvapenstyrkor...


Här är de 10 mest sålda terrängmotorcyklarna år 2024.

Kolla in de 10 bästa terräng motorcyklarna (enligt Fenabraves klassificering) sålda i Brasilien fram till april 2024:


Försäljningslyft för Volvo Cars

Volvo Cars försäljning ökade med 27 procent i april jämfört med samma period föregående år. Framförallt är det på den europeiska marknaden som lyftet sker, där redovisar man en ökning med 65 procent på årsbasis, desto tuffare är det då på den kinesiska motsvarigheten där det i stället skedde en minskning med 3 procent.


TV-helikopter fångar parkeringsplats full av bilar vid Teslas fabrik

Ett stort antal Tesla-fordon parkerade på ett stängt köpcentrum i utkanten av St. Louis, Missouri, USA, har fångat invånarnas uppmärksamhet och väckt frågor om potentiella problem med efterfrågan.


Corvette C3 övergiven i 45 år överraskar efter fullständig rengöring

Denna Corvette C3 från 1978, med bara lite över 2500 kilometer på mätaren, stod stilla i 45 år i en garage, samlande damm och smuts. Nu har modellen chansen att lysa igen.


Video: Ferrari tillkännager 12Cilindri: Ny högpresterande V-12-modell

Ferrari har avslöjat en ny modell med en V-12 motor som heter 12Cilindri, vilken kommer att lanseras på marknaden senare i år till ett förväntat pris runt 400 000 dollar.


Man utför livsfarligt stunt med "självkörande" lastbil

En lastbilschaufför i Indien filmar ett chockerande stunt på en motorväg i Indien. I filmen från den 6 maj kliver mannen ur sin lastbil som körde i hög fart längs motorvägen och klättrar över fordonets motorhuv innan han kliver in igen på andra sidan. Videon har sedan den lades upp blivit viral i Indien.


Volkswagen lanserar nya California 6.1 med mer utrymme och plug-in hybridversion

Volkswagen har introducerat en ny version av sin husbil California, kallad California 6.1, som nu erbjuder mer utrymme och förbättrad teknik. + Video: Det första C-390 Millennium från…


Den nya Mercedes-AMG CLE53 Cabriolet 2025 erbjuder 443 hk med magin av en cabriolet

Mercedes-AMG CLE53 Cabriolet 2025 är den kraftfullaste versionen av den nya CLE-klassen, vilket kombinerar kraften från hisnande hästkrafter med nöjet av en cabriolet.


MotoGP 24

För mig blir det svårare varje år att försöka förnya recensionerna på årliga sporttitlar. MotoGP faller i den kategorin, men är verkligen inte ensamma om det. Detta kommer givetvis med att spelskaparna inte heller verkar försöka förnya spelen någon nämnvärt utan släppa i princip samma spel år efter år med några små förändringar. Milestone verkar ändå ha lyssnat på vad fansen vill ha med två små, men ändå stora tillägg. Utvecklarna har många års...


Aurus Senat: Lyxlimousin, kallad ‘ryska Rolls-Royce’, följer med Putin i ny mandatperiod

Rysslands president Vladimir Putin har mottagit den uppdaterade versionen av Aurus Senat, smeknamnet 'ryska Rolls-Royce', för sin installationceremoni.


Äldre bilar kan få körförbud när mobilnäten släcks

När 2G- och 3G-näten släcks nästa år kan hundratusentals äldre bilar bli underkända i besiktningen och få körförbud, rapporterar Ekot. Detta eftersom säkerhetssystem Ecall kan sluta att fungera. Enligt Anders Gunneriusson, utredare på Trafikverket, kommer problemen inte att att kunna åtgärdas. – Fordonet kan inte blir bra igen, säger han. Han säger dock att arbete pågår för att hitta en lösning. Branschorganisationen Mobility Sweden har...


Milstolpe: Över hälften av bilarna som säljs i Kina är el- eller hybridbilar

För närvarande är över hälften av bilarna som säljs i Kina antingen el- eller hybridbilar, en betydande milstolpe i tillväxten av marknaden för "nya energifordon" (NEV).


Expert varnar: Därför ska du aldrig använda din telefon medan du tankar bilen

Det finns särskilt en anledning till varför telefonen bör stanna i fickan.


Bentley Batur Convertible: begränsad upplaga och lyxiga detaljer markerar slutet på W12-motorn

Bentley Batur Convertible är en ultrabegränsad och exklusiv version av Batur Coupé, lanserad 2023, till ett pris på över 1,2 miljoner dollar.


Fast & Furious 11 blir rejält försenad

Om man inte tröttnat på den till synes evige racing-sagan med Vin Diesel och familjen, så blir man kanske ledsen att nås av detta besked: Den elfte filmen blir nu försenad till 2026. Med en välkänd strejk som satt käppar i hjulet för många filmer och serier så råkar alltså den "slutgiltiga" filmen i sagan också ut för en rätt rejäl försening då den blir framflyttad mer än ett år. Regissören Louis Leterrier gav följande uppdatering kring det...


Volvo Cars-ägaren siktar på miljardnotering

Den kinesiska elbilstillverkaren Zeekr Intelligent Technology Holding – Volvo Cars-ägaren Zhejiang Geely Holdings premiummärke – siktar på att dra in motsvarande fyra miljarder med en notering av så kallade depåbevis på Wall Street.


Vinsttapp för BMW – dyrare tillverkning

Tyska fordonstillverkaren BMW redovisar en minskad vinst för det första kvartalet. En anledning är högre tillverkningskostnader. Rörelsemarginalen i bilsegmentet sjönk till 8,8 procent från 12,1, vilket var under analytikernas snittprognos som låg på 9,1 procent, enligt Bloomberg. Omsättningen uppgick till 36,6 miljarder euro, en liten nedgång från 36,8 miljarder samma period föregående år, och i linje med prognosen. Rörelseresultatet var 4,1...


Jeep Gladiator 2024 introducerar ny rosa färg Tuscadero och bekräftar hybridversion för 2025

Jeep Gladiator 2024 erbjuder nu ett nytt vibrerande rosa färgalternativ kallat Tuscadero.


Citroën överraskar genom att lansera en udda skåpbil för ett specifikt syfte

Citroën säljer en ganska ovanlig skåpbil kallad Relay Back to Back, ett 'tvåhövdat' fordon, som kanske till och med ser ut som en Photoshop-montage, men är verkligt och tjänar ett specifikt syfte.


Toyota slog vinstrekord

Toyota gjorde en rekordvinst på motsvarande 340 miljarder kronor för det gångna räkenskapsåret som slutade i mars. Även försäljningen nådde sin högsta nivå hittills.


Ferrari lanserar supersportbilen 12Cilindri med onlinekonfigurator för anpassning

Ferrari har avslöjat sin senaste supersportbil med frammonterad motor, 12Cilindri, en modell med en kraftfull 6,5-liters V-12 motor och en design som delar åsikter.


Yxman slog sönder bil: ”Tipsa gärna om ni ser honom”

Polisen jagar en man som slagit sönder en bil med en yxa i Hunnebostrand i Sotenäs, rapporterar P4 Väst. Flera polispatruller ska söka efter honom och en annan man, som deltog i attacken på bilen genom att kasta sten. Ingen ska ha skadats, och enligt polisen finns det heller ingen anledning till oro för allmänheten. – Man får gärna tipsa oss om man ser honom, säger Caroline Karlsson, presstalesperson på polisen i region Väst, till Aftonbladet....


Män som gör deras bilmotorer mer högljudda är troligare psykopater

Män som gör deras bilmotorer mer högljudda är troligare psykopater enligt en ny studie


Hat mot sagostunder med dragqueens i Växjö

Hat riktas mot Växjö kommun under årets Pride-vecka som invigdes i måndags – och det är främst stadsbibliotekets sagostunder med dragqueens som provocerar människor, enligt P4 Kronoberg.


Lastbilsförare hjälte vid vägkollaps i Kina

En kvicktänkt kinesisk lastbilsförare hyllas för att ha parkerat sitt fordon tvärs över en motorväg, och därmed förhindrade fler bilar från att falla offer för ett jordskred där totalt 48 personer dog.


Dumma mej 4 skojar till det med en ny trailer

Gru och Minionerna är tillbaka i en sprillans ny, skojfrisk trailer för den kommande fjärde filmen där vår antihjälte låser horn med två nya superskurkar - Maxime Le Mal och Valentina. Nytt för denna gång blir också de fyra Mega Minionerna, fyra "lyckliga" som likt Steve Rogers i Captain America injiceras med ett experimentellt ämne vilket ger dem superkrafter. Den nya trailern kan du spana in här nedan. Dumma mej 4 får biopremiär den 3:e juli.


Pininfarina tillkännager en serie superbilar inspirerade av Batman

Automobili Pininfarina har lanserat en exklusiv serie bilar inspirerade av Batmans universum.


Så rustas Europas städer för extremväder

Prunkande parker, urbana skogar och gröna tak. Det finns bland de vanligaste lösningarna när Europas städer rustas för att stå emot klimateffekter som värmeböljor och översvämningar, enligt en ny rapport.


Kinesiskt märke presenterar pickup inspirerad av Teslas Cybertruck

Det kinesiska märket Dongfeng avtäckte på Pekings bilsalong en pickup som tydligt är inspirerad av Teslas modell Cybertruck.


YouTuber skadar fingret när de testar Tesla Cybertruckens bagagesensor

En YouTuber skadade sitt finger när hen testade Tesla Cybertruck's främre bagageluckas sensor, vilket belyser säkerhetsproblem med fordonet.


James May tror inte att han kommer arbeta med Clarkson och Hammond igen

Trion Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May har varit ett stående inslag på TV i årtionden, även efter att de lämnade BBC och flyttade till Amazon. Men det sista avsnittet av The Grand Tour ska nu snart släppas, och det ser ut som att de tre inte kommer arbeta tillsammans i framtiden. I en intervju hos Unilad säger James May att han tycker att det är dags att sätta punkt: "I think people would only really like us doing cars, despite...


Video: McLaren Senna värderad till 1,3 miljoner dollar kraschar under manöver i Los Angeles

En McLaren Senna, värderad till 1,3 miljoner dollar, kraschade mot en byggnad medan den försökte utföra manövrar för att imponera på en folkmassa.


Tesla stämmer... Tesla

Elon Musk och Tesla har fått nog.


Rolls-Royce revolutionerar den nya Cullinan Serie II 2025 med innovativ design och kraftfull motor

Rolls-Royce har presenterat en omfattande översyn av sin mest lyxiga SUV, Cullinan, nu kallad Cullinan Serie II, för år 2025.


Tesla kan ha vilselett om förarlösa bilar

Den pågående utredningen av Tesla och elbilstillverkarens teknik för självkörande bilar fokuserar nu på misstänkt bedrägeri. Det uppger tre källor med insyn för Reuters. Amerikanska åklagare undersöker om Teslas ledning, däribland vd Elon Musk, i olika uttalanden vilselett investerare och kunder genom att överdriva bilarnas självkörande egenskaper. Tekniken hjälper vid bromsning, styrning och filbyten men är inte helt självkörande. Föraren måste...


Nytt pris på bensin och diesel – så mycket kostar det nu

Ledande drivmedelskedjor höjer priserna på bensin och diesel.


Video: Fransk kamikazedrönare med jetmotor genomför flygtest

"Veloce 330", en kamikazedrönare driven av en MTO jetmotor designad och tillverkad vid EOS Technologies anläggningar i Frankrike, har just framgångsrikt slutfört en tredje fas av testflygningar.