Motor

Trending:


YouTuber återupplivar övergiven 1964 Jeep Wagoneer efter att ha köpt den för endast 2 dollar

Bilentusiasten James från kanalen Low-Buck Garage på YouTube återupplivade en 1964 Jeep Wagoneer som hade lämnats att ruttna i årtionden, och köpte den för bara 2 dollar.


Volvo-chefen: Det är ett starkt kvartal

Lastbilstillverkaren AB Volvo redovisar en oväntat hög vinst för årets första kvartal. Det är ett starkt första kvartal, säger Volvochefen Martin Lundstedt till TT.


Vem ska köra först? Även de bästa bilförarna svarar fel

Har du koll på trafikreglerna?


Enkla tips på hur du kan minska energikostnaderna i vinter

Förutom hyra och bilförsäkring kan kostnaden för el och gas endast jämföras med utgifterna för mat, något som vi ogärna drar ned på! Men det finns många sätt på vilka vi kan dra ned på våra el- och gasräkningar, varav några bara är små beteendeförändringar som inte påverkar våra liv över huvud taget. Klicka dig igenom det här galleriet för att få reda på hur du kan dra ned på utgifterna för el och gas i vinter.


En motorcyklist lägger upp en video där hon driver med kommentarer om sin säkerhet, timmar före en dödlig olycka

Taylor Jean Skromme, en 22-årig kvinnlig motorcyklist, känd för sina populära motorcykelvideor, som lockat många online-följare, dog tragiskt i en olycka i Florida. Timmar innan det dödliga händelsen hade Taylor delat en video på TikTok där hon drev med kommentarer som förutspådde att hon "skulle döda sig själv" på en motorcykel.


Video: Tesla släpper nya Sportsäten för Model S Plaid

Inspirerade av racerbanor har Teslas nya sportsäten en ökad sidostöd för bättre stöd.


Polis påkörd av mc vid trafikkontroll

En polis blev påkörd av en motorcykel vid en trafikkontroll i Halmstad under onsdagskvällen.


Lamborghini avslöjar en speciell och begränsad upplaga av Huracán: STJ

Lamborghini har meddelat lanseringen av Huracán STJ, en förkortning för Super Trofeo Jota, en speciell slutupplaga av superbilen som är 10 år gammal, begränsad till endast 10 enheter.


Mercedes-Benz EQS 2025 har ny design och längre räckvidd

Mercedes-Benz EQS 2025 har fått betydande uppdateringar jämfört med sin tidigare version, inklusive ny design och längre räckvidd.


Läckt mejl: Tesla kapar tio procent av personalstyrkan

Tesla kommer att säga upp minst 10 procent av den globala personalstyrkan, rapporterar branschsajten Electrek som tagit del av ett internt mejl från Elon Musk. Elbilsjätten hade över 140 000 anställda i slutet av 2023. ”Det finns inget jag hatar mer, men det måste ske. Det här kommer tillåta oss att vara mer slimmade, innovativa och hungriga inför nästa tillväxtfas”, skriver Teslachefen i mejlet som gått ut till bolagets anställda. Tidigare...


Tesla sparkar folk – och toppchefer avgår

Över tio procent av Teslas personalstyrka får gå i samband med nedskärningar. Två av Teslas höga chefer – Drew Baglino och Rohan Patel – klargör att de lämnar bolaget omedelbart. Nedskärningarna meddelades genom ett internt brev som skickats ut av grundaren Elon Musk. Uppgifterna kommer genom branschsajten Electrek som tagit del av Musks informationsbrev. "Det finns ingenting jag hatar mer än detta men det måste göras. Det här kommer göra oss...


Mercedes återkallar hundratusentals bilar

Mercedes återkallar 341 000 SUV-bilar världen över på grund av brandfara, rapporterar nyhetsbyrån NTB. De potentiellt drabbade bilarna är av modellerna GLE och GLS, som tillverkats mellan 2017 och 2023. Brandrisken har upptäckts i en så kallad kabelsko kopplad till bilens batteri. 11 000 av de återkallade bilarna finns i Tyskland, resterande är sålda i en mängd olika länder. Hur många bilar som finns i Sverige är oklart. Ägare till de berörda...


Svenska Michelinkrogen stänger igen: "Slutet på en era"

En av Sveriges omtyckta Michelinkrogar meddelade i veckan att de kommer att stänga igen i slutet på sommaren. Här får du veta varför.


Pagani avslöjar konceptet för Alisea, en elegant modell till hyllning av Zonda

Pagani har avslöjat konceptet för Alisea, en modell som hyllar den ikoniska Zonda och markerar 25-årsjubileet för superbilen.


Kalashnikov visar en motorcykel med 6-cylindrig motor och över 500 kg vikt

Motorcykeln IZH-Cortege, tillverkad av Kalashnikov Concern, visas för närvarande på Special Purpose Garage Museum-standen på EXPOFORUM i Sankt Petersburg. Evenemanget äger rum under den 34:e årliga "Oldtimer-Gallery" -utställningen som firar gamla bilar och motorcyklar.


Maserati presenterar GranCabrio Folgore 2024 vid en särskild händelse i Italien

Maserati GranCabrio Folgore 2024 är en högeffektiv helt elektrisk cabriolet, som debuterade vid ett särskilt evenemang i Italien.


Tjuvarna har hittat en ny metod: Detta bör du aldrig lämna i handskfacket

Det finns en sak som man aldrig bör lämna i handskfacket i bilen.


Tid för däckbyte – om vintern håller sig borta

Nu är det dags att byta däck på bilen. Men inte om du ska till vintern – för då ska dubbarna sitta kvar. Det är viktigt att följa väderprognoserna, säger Milos Kosijer, teknisk expert på M Sverige.


Filmhistoriens galnaste biljakter

En spännande biljakt får vilken film som helst att växla upp. En brummande motor, brinnande gummi och gott om krockar kan faktiskt få en film att prestera bättre på biograferna. Dessutom kan en minnesvärd jaktsekvens göra bilarna till stjärnor och förarna till hjältar. Klicka dig vidare och ta en tur genom filmhistoriens galnaste biljakter.


Höjda priser på bensin och diesel

Ledande drivmedelskedjor höjer priserna på bensin och diesel efter helgen. Riktpriset för 95-oktanig bensin på bemannade stationer höjs med 30 öre till 19,79 kronor per liter. Dieselpriset höjs med 30 öre till 19,14 kronor per liter. Även priset på biodiesel (HVO100) höjs med 30 öre till 22,09 kronor medan priset på etanol (E85) höjs med 10 öre till 14,49 kronor per liter. Priset på fordonsgas lämnas oförändrat på 28,19 kronor per kilo. Priserna...


Volvo bygger ny fabrik i Mexiko – ska vara i drift 2026

Volvo bygger en ny lastbilsfabrik i Mexiko – beräknas vara i drift under 2026, enligt ett pressmeddelande. ”Att lägga till produktion i Mexiko kommer att ge logistisk effektivitet för att stödja försäljningen till de sydvästra och västra regionerna i USA och till Mexiko och Latinamerika”, skriver bolaget. Fabriken är tänkt till produktion av ”tunga konventionella fordon” för varumärkena Volvo och Mack. Hur kommer lågkonjunkturen att påverka...


Rykten på Tesla: Tiotusentals kan sägas upp

Tesla förkortar arbetspassen vid sin Cybertruckfabrik i Texas. Nu går ryktet bland personalen om uppsägningar av uppemot 20 procent av arbetsstyrkan, vilket skulle innebära tiotusentals personer. Det skriver den amerikanska nyhetssajten Electrek som bevakar elbilsmarknaden. Enligt Electrek har flera anställda berättat att de har hört att personal kommer att sägas upp i veckan. Förra veckan fick fabrikspersonalen beskedet att de tidigare...


Cykeln kör om bilen som färdsätt i Paris

Paris invånare föredrar numera cykeln framför bilen för färd i den franska huvudstaden. Det visar en undersökning som Paris stadsplaneringskontor genomfört, och som förvånar borgmästarkontoret:


Video visar racerbil som fattar eld vid Formula Drift-event

Under en Formula Drift-händelse i Long Beach, Kalifornien, fattade en racerbil plötsligt eld, och bilder från händelsen får tittarna att bli förbluffade.


Föräldrar tror fel – det orsakar A-traktorolyckor

Föräldrar till de som kör A-traktor är mest oroliga för andra trafikanters beteende. Men en ny studie från Folksam visar att de allra flesta olycksfallen vållas av A-traktorföraren själv.


Viveca, 78, får höjd hyra två gånger i år: "Säljer bilen"

Viveca Settergren är 78 år och bor i en hyresrätt i Färgelanda i Västra Götaland. Hyresvärden höjde hyrorna med 6,4 procent – det är den högsta höjningen i Sverige. Nu blir det inga utlandsresor och hon drar ner på köttet i veckohandlingen. – Jag får se om jag har råd att ha kvar bilen, säger hon.


Här är de 10 mest sålda terrängmotorcyklarna fram till mars 2024

Kolla in de 10 mest sålda terrängmotorcyklarna (enligt Fenabraves klassificering) i Brasilien fram till mars 2024:


Högre försäljning än väntat för Volvo

Lastbilstillverkaren AB Volvo redovisar en vinst före skatt på 13,8 miljarder kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 13 miljarder kronor under motsvarande kvartal i fjol. Omsättningen sjönk marginellt till 131,2 miljarder kronor från 131,3 ett år tidigare. Det kan jämföras med en snittprognos på 129,5 miljarder. Orderingången under årets första kvartal föll till 48 701 lastbilar mot 60 040 ett år tidigare....


Alfa Romeo står inför kontrovers genom att döpa om sin elektriska bil från Milano till Junior

Alfa Romeo stötte på kontrovers när de döpte sin nya elektriska modell Milano Junior, som initialt var planerad att lanseras som Milano EV.


Kia avslöjar namnet på sin nya pickup: Tasman, med avancerad struktur

Kia har officiellt tillkännagett namnet på sin pickup: Tasman, som kommer att lanseras år 2025 och kommer att ha en stegramstruktur istället för en monocoquekonstruktion, vilket ökar dess kapacitet.


Alfa Romeo presenterar nya Milano: kompakt och elektrifierad modell för Europa

Alfa Romeo Milano från 2024 visar en ny design som speglar utvecklingen av det italienska märkets estetiska språk.


JUST NU: Prishöjningar på drivmedel

Återigen höjs priset på drivmedel.


Källor: Tesla-toppar lämnar direkt

Mer än tio procent av Teslas personalstyrka får gå i samband med nedskärningar. Två av Teslas höga chefer – Drew Baglino och Rohan Patel – lämnar bolaget omedelbart, enligt Bloombergs källor. Nedskärningarna meddelades genom ett internt brev som skickats ut av grundaren Elon Musk. Uppgifterna kommer genom branschsajten Electrek som tagit del av Musks informationsbrev. "Det finns ingenting jag hatar mer än detta men det måste göras. Det här...


Den nya Morgan Plus Four förenar tradition och modernitet i harmoni

Den nya Morgan Plus Four för en subtil moderniseringsansats och behåller samtidigt modellens klassiska essens.


Prisraset för elbilar fortsätter

Priset på begagnade elbilarna fortsätter att sjunka. Framför allt rasar priset på exklusivare elbilar. Det finns faktiskt modeller som går uppåt i pris, säger Daniel Odsberg, försäljningschef på Kvdbil. Under det första kvartalet 2024 steg priset på begagnade bilar med 1,4 procent jämfört med samma period i fjol, visar en rapport från bilförmedlaren Kvdbil. Det är framförallt dieselbilar som har skjutit i väg i pris, där snittpriset numera är 4...


Maserati presenterar sin lyxiga elektriska båt för sommaren

Maserati avslöjar sin senaste nyhet, Trident, en lyxig elektrisk båt, perfekt för sommaren.


Jeremy Clarkson chockar med bild från Sverige: "Trodde..."

Jeremy Clarkson och hustrun Lisa Hogan besökte Sverige och Danmark – och en bild från parets semester väckte starka reaktioner hos de engagerade följarna...